Foto: F64
Pasaules kausa pirmajā posmā kamaniņu braukšanā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies ASV, Leikplesidas trasē, dalību pamatsacensībās nodrošinājuši 13 Latvijas sportisti, bet Nāciju kausā jeb kvalifikācijā startēs Frančeska Bona.

Ceturtdien, 7. decembrī, Leikpleisidas ledus trasē, ASV, ar kvalifikācijas sacensībām Pasaules kausa pirmajam posmam tiks atklāta 2023./2024. gada starptautiskā kamaniņu sporta sezona.

Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās no Latvijas sportistiem piedalīsies tikai Frančeska Bona, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija. Pārējie sportisti – Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna – ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos.

"Leikpleisida ir viena no sarežģītākajām trasēm pasaulē. Šajā trasē vairākas reizes ir bijuši tikai Kristers ar Kendiju, pārējie atlēti šeit ir pirmo reizi. Tāpēc, pirmos treniņus gaidot, man bija neliels satraukums. Jāsaka godīgi, beidzoties treniņu nometnei, biju patīkami pārsteigts, jo atlēti rādīja labu sniegumu, iepazīstot trases sarežģītās virāžas. Manuprāt, treneru kolektīvs ir paveicis lielisku darbu, veicot trases analīzi, līdz ar to arī sportistiem ir iedota maksimāli laba informācija, lai apgūtu sarežģītās trases nianses," saka Latvijas komandas treneris Zintis Šaicāns.

Pasaules kausa pirmajā posmā startēt pieteikušies 26 vīrieši, 28 sievietes, 11 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 19 vīriešu divvietīgās ekipāžas no 19 valstīm.

Piektdiena, 8. decembris

16.00 1. brauciens, vīriešu un sieviešu divnieki
17.45 2. brauciens, vīriešu un sieviešu divnieki
19.40 1. brauciens, vīrieši
21.10 2. brauciens vīrieši

Sestdiena, 9. decembris

16.30 1. brauciens, sievietes
17.50 2. brauciens, sievietes
19.15 BMW Sprinta kauss, vīrieši
20.00 BMW Sprinta kauss, vīriešu un sieviešu divnieki
21.05 BMW Sprinta kauss, sievietes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!