Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas Latvijas kvartets ar Renāru Birkentālu, Edgaru Misi, Aleksandru Patrijuku un Andreju Rastorgujevu sastāvā piektdien ASV Pasaules kausa biatlonā posmā izcīnīja desmito vietu vietu 4x7,5 kilometru stafetē.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatlonisti, kuri finišēja stundā 13 minūtēs un 12,3 sekundēs, spējot uzvarēt pēc trim soda apļiem un piecām rezerves patronām.

Birkentāls abās šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai, stafeti Misem nododot 13.vietā 42,7 sekundes aiz līderes Francijas.

Norvēģis Sturla Holms Lēgreids šaušanā stāvus nopelnīja trīs soda apļus, stafeti Tarjei Bē nododot 18.vietā 21 kvarteta sacensībās, Francijai zaudējot vairāk nekā minūti.

Mise divas rezerves patronas izmantoja šaušanā stāvus, posmu pabeidzot 15.vietā divas minūtes un 2,4 sekundes aiz līderiem itāļiem.

Patrijuks šaušanā guļus izmantoja vienu rezerves patronu, bet pēc šaušanas stāvus nopelnīja soda apli, stafeti Rastorgujevam nododot 16.vietā četras minūtes un 2,1 sekundi aiz līderiem norvēģiem, kuriem trešo posmu veica Juhanness Tingnēss Bē.

Rastorgujevs šaušanā guļus iztērēja divas rezerves patronas, pēdējā ugunslīnijā vienu rezerves patronu un finišēja desmitajā vietā, norvēģiem, kam pēdējā posmā startēja Vetle Šostads Kristiansens, zaudējot četras minūtes un 19,9 sekundes.

Tas ir Latvijas biatlonistu augstākais sasniegums šajā disciplīnā kopš desmitās vietas 2017./2018.gada sezonas posma Hohfilcenē.

Otrie finišēja itāļi, uzvarētājiem zaudējot 26,5 sekundes, bet trešie - vācieši, Norvēģijai piekāpjoties 27,3 sekundes. Abu valstu biatlonisti iztērēja pa astoņām rezerves patronām.

Ceturtā finišēja ASV, piektā - Zviedrija un sestā - Austrija, bet astotā ar četriem soda apļiem un iztērētām 13 rezerves patronām bija Francija.

Igaunija ieņēma 12. un Lietuva - 15.vietu.

Par uzvarētājiem pēc aizvadītajām piecām sacensībām šinī disciplīnā Pasaules kausa kopvērtējumā kļuva Norvēģija, kas sakrāja maksimālo punktu skaitu (450). Otrā ar 330 punktiem bija Vācija, bet trešā ar 290 punktiem - Itālija, kas par 20 punktiem apsteidza Franciju.

Latvija ar 128 punktiem ierindojās 15.vietā, Lietuva ar 123 punktiem finišēja 17.vietā, bet Igaunija ar 107 punktiem - 19.vietā.

Arī visās četrās iepriekšējās reizēs šosezon komandu stafetē uzvaru bija svinējuši norvēģi, divas reizes otrajā pozīcijā ierindojoties Francijas biatlonistiem un divas reizes - vāciešiem.

Latvijas komanda labāko rezultātu sasniedza janvāra sākumā Rūpoldingā, ierindojoties 12.pozīcijā.

Pusnaktī pēc Latvijas laika 7,5 kilometru sprintā sacentīsies sievietes. Pasaules kausu tiešraidē translē kanāls LTV7.

Sestdien 4x6 kilometru stafetē sacentīsies sievietes un desmit kilometru sprintu aizvadīs vīrieši, bet svētdien posma noslēgumā notiks iedzīšanas sacensības.

Nākamnedēļ Kanādā tiks aizvadīts Pasaules kausa noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!