Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sestdien Kenmorā, Kanādā, Pasaules kausa biatlonā sezonas pēdējā, devītajā, posmā 12,5 kilometru iedzīšanā finišēja 32. vietā, kamēr Lielo kristāla globusu jeb uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā nodrošināja norvēģis Juhanness Tīngness Bē.

Kopā pieļaujot trīs kļūdas šaušanās, drošu uzvaru iedzīšanas sacensībās izcīnīja Juhanness Tīngness Bē, kurš finišu sasniedza pēc 34 minūtēm un 38 sekundēm.

Otrais, atpaliekot 11,2 sekundes, finišēja Sebastians Samuelsons no Zviedrijas, bet francūzis Eriks Pero zaudēja 11,6 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Rastorgujevs startēja ar 22.numuru divas minūtes un 24 sekundes pēc sprinta sacensību uzvarētāja Juhannesa Tīngnesa Bē. Pirmajā ugunslīnijā viņš tika pie viena soda apļa, pēc kura atgriezās trasē 30.pozīcijā.

Turpinājumā otrajā šaušanā guļus Latvijas sportists nopelnīja trīs soda apļus, izkrītot no pirmā trīsdesmitnieka, trešajā ugunslīnijā Rastorgujevs pieļāva vēl vienu kļūdu, bet noslēdzošajā šaušanā viņš iztika bez soda apļiem. Finišā Latvijas sportists zaudēja uzvarētājam trīs minūtes un 45,9 sekundes.

Iedzīšanā cīņā par Mazo kristāla globusu uzvaru ar 491 punktu nodrošināja Juhanness Tīngness Bē, kuram ar 353 punktiem sekoja Juhanness Dāle-Ševdāls, bet trešais ar 350 punktiem bija Tarjei Bē. Rastorgujevs iekrāja 119 punktus, kas deva 23.pozīciju.

Visu disciplīnu summā pirms pēdējām sacensībām pirmo vietu ar 1172 punktiem izcīnījis Juhanness Tīngness Bē, Tarjei Bē iekrājis 1035 punktus, bet trešais ar 874 punktiem ir Dāle-Ševdāls. Rastorgujevam 401 punkts dod 17.vietu, bet Renārs Birkentāls ar 33 punktiem ir 59.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Baiba Bendika desmit kilometru iedzīšanā, finišējot ar 47.numuru, izcīnīja 22.vietu, kamēr uzvaru svinēja itāliete Liza Vitoci, kura arī kļuva par līderi Pasaules kausa kopvērtējumā.

Sezonas noslēgumā norisināsies sacensības ar kopēju startu, un pasaules vicečempions Rastorgujevs ir stabilā pozīcijā, lai piedalītos arī šajos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!