Biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā izcīnīja piekto vietu 7,5 kilometru supersprintā, no bronzas medaļas atpaliekot 0,2 sekundes, kamēr dāmu konkurencē Baiba Bendika bija 12. pozīcijā.

Rastorgujevs pirmos desmit mērķus sašāva, trešajā šaušanā neaizvēra divus mērķus, bet ceturtajā - vienu mērķi, ieņemot piekto vietu 30 sportistu finālā un uzvarētājam ukrainim Dmitro Pidručnijam piekāpjoties 7,7 sekundes.

Pidručnijs ar vienu kļūdu šaušanā finišēja 19 minūtēs un 19,5 sekundēs, par 5,2 sekundēm apsteidzot tautieti Artemu Tiščenko, kurš arī pieļāva vienu kļūdu šaušanā, un par 7,5 sekundēm - čehu Tomāšu Mikisku, kurš tāpat kā Rastorgujevs un ceturtajā vietā finišējušais zviedrs Oskars Andešons šaušanā kļūdījās trīsreiz.

Kkvalifikācijā 4,5 kilometru distancē savās grupās Rastorgujevs bija ātrākais. Astotais finišēja Renārs Birkentāls, 11. vietu ieņēma Aleksandrs Patrijuks, bet 14. vietu - Edgars Mise, finālā neiekļūstot.

Tikmēr dāmu konkurencē Baiba Bendika piektdien 7,5 kilometru supersprintā ieņēma 12.vietu. Viņa katrā no šaušanām pieļāva pa divām kļūdām, ierindojoties 12 .vietā 30 biatlonistu konkurencē. Uzvarētājai slovākietei Paulīnai Batovskai-Fialkovai, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu un finišēja 21 minūtē un 55,5 sekundēs, viņa zaudēja minūti un 13,2 sekundes.

Batovska-Fialkova par 11,5 sekundēm apsteidza vienu kļūdu šaušanā pieļāvušo somieti Suvi Minkinenu un par 20,2 sekundēm - čehieti Luciji Harvātovu, kura šaušanā kļūdījās piecreiz. Slēpošanas ātrumā Bendika zaudēja vien Harvātovai, kura bija 14,7 sekundes ātrāka.

Iepriekš kvalifikācijā Bendika savā grupā ieņēma ceturto vietu un kā vienīgā no četrām Latvijas sportistēm iekļuva finālsacensībās. Sandra Buliņa un Annija Keita Sabule savās grupās ieņēma devīto vietu, bet Sanita Buliņa - 11.vietu, finālam nekvalificējoties.

Pasaules čempionāts vasaras biatlonā Otepē notiks līdz 25. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!