Foto: F64

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde rekomendēja 2030.gada ziemas olimpiskās spēles uzņemt Francijai, bet 2034.gadā kā ziemas olimpisko spēļu norises vietu ieteica ASV pilsētu Soltleiksitiju.

SOK locekļiem lēmums par 2030. un 2034.gada olimpisko spēļu norises vietām jāpieņem SOK sanāksmē 24.jūlijā Parīzē.

Francijas Alpu apstiprināšana par mājvietu 2030.gada olimpiskajām spēlēm atkarīga no Francijas valdības garantijas, taču pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām Francijas prezidents Emanuels Makrons atlaida parlamentu un izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas.

"Komisija ir pārliecināta, ka šie divi varianti ir iespēja veiksmīgām un ilgtspējīgām ziemas olimpiskajām spēlēm," norādīja SOK Nākotnes ziemas olimpisko spēļu rīkotāju komisijas loceklis Karls Stoss.

"Šie divi atšķirīgie projekti parāda, ka nav viena universāla modeļa olimpisko un paralimpisko spēļu uzņemšanai," viņš piebilda.

Francija pēdējo reizi uzņēma ziemas olimpiskās spēles Albērvilā 1992.gadā, bet Soltleiksitijā ziemas olimpiskās spēles norisinājās 2002.gadā.

Uz 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu sākotnēji pretendēja Zviedrija ar partneri Latviju, kas Siguldā būtu uzņēmusi skeletona, bobsleja un kamaniņu sporta sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!