Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa (PK) kopvērtējuma līderis kalnu slēpošanā, horvātsIvica Kosteličs svētdien svinēja uzvaru superkombinācijā, kas risinājās Francijas kalnu kūrortā Šamonī, nodrošinot sev uzvaru un mazo kristāla globusu PK superkombinācijas kopvērtējumā.

Kosteličs bija labākais nobrauciena un slaloma summā, lai gan pēc pirmās disciplīnas ieņēma tikai 24. vietu un tā brīža līderim Beatam Feuzam no Šveices zaudēja 2,5 sekundes. Tomēr aizvadot lielisku slalomu, Kosteličs izcīnīja uzvaru, summā finišējot pēc divām minūtēm 57,12 sekundēm.

Otro vietu ieņēma vēl viens horvātu kalnu slēpotājs Natko Zrncičs-Dims, kurš Kosteličam zaudēja 0,51 sekundi, bet trešais bija norvēģis Aksels Lunds Svindāls, atpaliekot par 0,53 sekundēm.

Uzvara Kosteličam ļāva nopelnīt arī pirmo titulu šosezon, jo pēc trīs uzvarām PK posmos superkombinācijā, arī Vengenā un Kīcbīelā, viņš konkurentiem vairs nav sasniedzams.

31 gadu vecais horvāts aizvadījis izcili veiksmīgu mēnesi, jo janvārī viņš uzvarēja septiņās PK posmu sacensībās, bet vēl divās kāpa uz goda pjedestāla. PK absolūtajā vērtējumā viņš tuvāko sekotāju šveicieti Silvanu Cūrbrigenu apsteidz par 475 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!