Foto: EPA/LETA
Amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vonna pirmdien atzina, ka lēmumu par piedalīšanos otrdien paredzētajās pasaules čempionāta supergiganta sacensībās pieņems tikai īsi pirms to sākuma.

Vonna, kura ir iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvēja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, atzina, ka joprojām nav pilnībā atlabusi no smadzeņu satricinājuma, ko guva pagājušajā nedēļā pēc treniņbraucienos piedzīvotā kritiena. Tomēr sportiste cer, ka spēs piedalīties sacensībās, lai sākotnēji izskanēja informācija, ka viņai pasaules čempionāts būs jāizlaiž.

Neskatoties uz smadzeņu satricinājumu, ārsti atļāva sportistei piedalīties svētdien Vācijā, Cvīzelē, notikušajās Pasaules kausa izcīņas milzu slaloma sacensībās un Vonna tajās finišēja 18.vietā.

"Es vēl neesmu pilnībā atlabusi, bet ar katru stundu man paliek labāk. Īsi pirms sacensību sākuma es izlemšu, vai tajās piedalīšos," pastāstīja 26 gadus vecā amerikāniete.

"Es Garmišā jūtos labi. Spiediens uz Mariju Rīšu ir milzīgs, bet viņa droši vien šeit izcīnīs zelta medaļu," par savu galveno konkurenti, Pasaules kausa kopvērtējuma līderi un mājinieku galveno favorīti izteicās Vonna.

Kopvērtējumā Vona no konkurentes atpaliek par 156 punktiem. Par spīti tam viņa vēlas parādīt, ka ir labā formā pirms svētdien paredzētajām nobrauciena sacensībām, kurās sportistei nāksies aizstāvēt savu čempiones titulu.

Vona ir arī pašreizējā olimpiskā čempione nobrauciena sacensībās.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Garmišpartenkirhenē ilgs no 8. līdz 20.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!