Foto: AFP/Scanpix
Šveices kalnu slēpotājs Didjē Kušs svētdien atspēlējās par vairākām pēdējās dienās piedzīvotajām neveiksmēm un uzvarēja Pasaules kausa (PK) posma supergiganta sacensībās, kas risinās Norvēģijas kūrortā Kvitfjēlā.

Kušs distanci veica minūtē un 33,05 sekundēs, kas bija par 0,30 sekundēm ātrāk nekā otrajā vietā palikušajam austrietim Klausam Krolam.

Savukārt trešais palika vēl viens Austrijas sportists Joahims Puhners.

Sestdien Kušs ieņēma tikai devīto vietu nobrauciena sacensībās, zaudējot ne tikai cerības uz Pasaules kausa iegūšanu, bet arī līderpozīciju nobrauciena ieskaitē.

Tāpat viņš saņēma 5000 Šveices franku (2725 latu) lielu naudas sodu pēc tam, kad sūdzējās, ka viens no nobrauciena tramplīniem ir pārāk bīstams.

Šī Kušam bija trešā uzvara šosezon, kas viņam ļāva izvirzīties supergiganta ieskaites līderpozīcijā, apsteidzot austrieti Georgu Štreitbergeru, kurš pēc kājas salaušanas nav startējis jau kopš janvāra.

Pasaules kauss noslēgsies nākamajā nedēļā un Kušs cīnīsies par Mazā kristāla globusa iegūšanu nobraucienā, kā arī supergigantā.

Kā ziņots, uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā jau sestdien garantēja horvāts Ivica Kosteličs, kurš šoreiz finišēja astotajā vietā. Kosteličam pašlaik ir 1356 punkti un viņam ar 906 punktiem seko Kušs.

Savukārt trešais ar 767 punktiem ir vēl viens šveicietis Karlo Janka, kurš šoreiz ierindojās devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!