Foto: EPA/LETA
Par Pasaules kausa Mazā kristāla globusu ieguvēju slaloma disciplīnā kalnu slēpošanā sestdien kļuva Horvātijas kalnu slēpotājs Ivica Kosteličs, kurš gan sezonas pēdējās sacensībās ierindojās tikai 18.pozīcijā, taču ar to pietika uzvarai disciplīnas vērtējumā.

Noslēguma kopvērtējumā Kosteličs par 36 punktiem apsteidza francūzi Žanu Batistu Granžu, kurš sestdienas sacensībās nefinišēja pirmajā braucienā.

Kā ziņots, Kosteličs jau iepriekš sev bija garantējis uzvaru arī Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī Mazo kristāla globusu superkombinācijā.

Tikmēr uzvaru sestdienas sacensībās izcīnīja Itālijas kalnu slēpotājs Džuljāno Racoli, kurš divu braucienu summā par 0,03 sekundēm apsteidza austrieti Mario Matu.

Trešajā vietā ierindojās Vācijas sportists Fēlikss Noiroiters, kurš uzvarētājam summā zaudēja 0,25 sekundes.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Kosteličs tika pie 1356 punktiem, bet viņam ar 956 punktiem seko šveicietis Didjē Kušs. Trešajā pozīcijā ar 793 punktiem ierindojās cits Šveices kalnu slēpotājs Karlo Janka.

Kušs un Janka sezonas pēdējās sacensībās nepiedalījās.

Kā ziņots, Kušs šosezon ieguva Mazos kristāla globusus nobrauciena un supergiganta disciplīnās, bet milzu slalomā par Mazā kristāla globusa īpašnieku kļuva amerikānis Teds Ligetijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!