Foto: AP/Scanpix
Šamonī (Francija), 19.febr., LETA--AFP/DPA. Franču kalnu slēpotājs Aleksis Pinturo piektdien uzvarēja slavenajā Francijas kalnu kūrortā Šamonī notikušajās Pasaules kausa sacensībās superkombinācijā, triumfējot arī sacensību kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā slalomā francūzis uzrādīja ātrāko rezultātu, bet otrajā nobraucienā, kura distance miglas dēļ tika saīsināta, viņš bija devītais, kas gan divu braucienu summā netraucēja izcīnīt uzvaru.

Otro vietu izcīnīja itālis Dominiks Parizs, kurš Pinturo zaudēja 0,27 sekundes, bet vēl par trim sekundes desmitdaļām lēnāks bija vēl viens francūzis Tomā Mermilo-Blondēns.

"Tas man ļoti daudz nozīmē - uzvarēt sacensībās savās mājās. Tāpat ir jauki, ka komandas biedrs Mermilo-Blondēns ir uz goda pjedestāla, kā arī esmu izcīnījis Mazo kristāla globusu," teica Pinturo.

Tikmēr piekto vietu piektdien izcīnīja norvēģis Hjētils Jansru, kurš bija uzvarējis sezonas pirmajās sacensībās.

"Nobrauciens bija pārāk īss, bet slalomā bija iekrāts pārāk liels deficīts. Esmu vīlies, bet jāatzīst, ka Pinturo nobraucienā katru gadu kļūst arvien labāks un labāks," teica Jansru.

Kā zināms, Pinturo uzvarēja arī janvāra nogalē notikušajās Pasaules kausa sacensībās kombinācijā, tādējādi viņam izdevies kļūt par pirmo sportistu, kam pēdējo četru gadu laikā izdevies izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas. 2011./12.gada sezonā to iespēja slavenais horvāts Ivica Kosteličs.

Pasaules kausa kopvērtējumā kombinācijā uzvaru izcīnīja Pinturo, kurš nopelnīja 220 punktus, par 50 punktiem no viņa atpalika Mermilo-Blondēns, bet vēl piecus punktus mazāk bija norvēģim Jansru.

Līdz ar uzvaru Pinturo Mazo kristāla globusu kombinācijā ieguvis trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā. Trīs un vairāk Mazo kristāla globusu kombinācijā ir deviņiem kalnu slēpotājiem.

Tikmēr visu disciplīnu summā Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1045 punktiem ir austrietis Marsels Hiršers. Viņam ar 957 punktiem seko norvēģis Henriks Kristofešens. Tikmēr vēl viens norvēģis Aksels Lunns Svindāls, kurš šosezon traumas dēļ vairs nedosies trasē, ar 916 punktiem saglabā trešo vietu.

Sestdien Šamonī norisināsies sacensības nobraucienā.

Jau vēstīts, ka amerikāņu kalnu slēpošanas ātruma disciplīnu karaliene Lindsija Vona piektdien piedzīvoja kritienu Itālijā notikušajās Pasaules kausa nobrauciena sacensībās, kas ļāva šveicietei Larai Gutai atgūt līderpozīciju kopvērtējumā.

Ja Vona pēc slēpes pazaudēšanas piedzīvoja kritienu, traumas negūstot, Guta sacensībās guva uzvaru, 2,5 kilometrus garo trasi veicot minūtē un 35,57 sekundēs.

Finišā jaunā kopvērtējuma līdere par 1,02 sekundēm apsteidza austrieti Kornēliju Fiteri, bet par vēl vienu sekundes simtdaļu atpalika mājiniece Nadja Fankīni.

Šī Gutai bija jau sestā uzvara šosezon. Tagad viņai Pasaules kausa kopvērtējumā ir 1073 punkti, kas ļauj par nieka 13 punktiem apsteigt Vonu.

"Esmu zaudējusi 100 punktus, turklāt pie vainas nebija mans slēpojums," neapmierinātību pēc finiša pauda Vona.

"Augšdaļā gandrīz nokritu, tomēr turpinājumā atdevu sevi visu, un tas atmaksājās," gluži pretējs noskaņojums bija Gutai.

Savukārt trešā kopvērtējumā ar 852 punktiem ir vāciete Viktorija Rebensburga, kura piektdien guva astoto vietu.

Sestdien dāmu kalendārā gaidāms vēl viens nobrauciens, bet svētdien tiks aizvadīts supergigants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!