Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane trešdien Itālijā izcīnīja otro vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās slalomā.

FIS punktu vērtē Ģērmane trešdien sasniedza savu karjeras labāko rezultātu - 21,36 FIS punktus.

Pirms desmit dienām 19 gadus vecā Ģērmane aizvadīja savas pirmās sacensības kopš 2021.gada marta, nesasniedzot finišu, tāpat kā nākamajos četros aizvadītajos mačos.

Trešdien latviete, pirmajā braucienā startējot ar 14.numuru, bija otrā, par 0,54 sekundēm piekāpjoties ar pirmo numuru startējušajai amerikānietei Nīnai O'Braienai, kurai ir liela pieredze Pasaules kausa sacensībās. Otrajā braucienā Ģērmane bija pārliecinoši ātrākā un par 0,35 sekundēm pārspēja O'Braienu, taču ar to nebija gana, lai svinētu uzvaru.

Summā latviete krietni pieredzējušākajai amerikānietei zaudēja 0,19 sekundes, bet Liene Bondare ar 4,86 sekunžu deficītu bija 20.pozīcijā. Trešo vietu izcīnījusī itāliete Ambra Pomare no Ģērmanes atpalika vairāk nekā sekundi.

Pagājušā gada nogalē Itālijā Ģērmane treniņā krita un guva atslēgas kaula lūzumu, kura dēļ nerealizējās arī dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pirms tam 2021.gada februārī Ģērmane startēja pasaules čempionātā un slalomā disciplīnā, būdama vien 17 gadus veca, izcīnīja 24.vietu. Viņa nodrošināja neatkarīgās Latvijas laikā labāko vietu pasaules čempionātos, par desmit vietām atpaliekot no mātes Ullas Lodziņas sasniegtā 1989.gadā nobrauciena disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!