"Dinamo ēdienkarte" viesnīcā Islande Hotel - 43
Foto: F64
Profesionālu sportistu dzīve ir specifiska - ar īpašu režīmu, prasībām, pienākumiem un arī ēdienkarti. Organismam ir jāiztur liela fiziska slodze, jārod daudz enerģijas, un, lai priecētu tos, kas ar alu un čipsiem dīvānā pie televizora vēro viņu sniegumu laukumos, skrejceliņos un trasēs, ir no daudz kā kārdinoša un garšīga jāatsakās. Bet vai tiešām tā?

Šonedēļ Rīgas "Dinamo" kļuva par pirmo sporta klubu Latvijā, kam ir izstrādāta sava speciāla ēdienkarte. Jūs teiksiet - nekas īpašs, jo ārsti, kas uzmana sportistu diētu, ir katrā nopietnā komandā. Taču šai gadījumā nav runa par komandu, bet gan par mums, "parastajiem ļaudīm". Ja kāds īpaši centīgs un uzticīgs "Dinamo" līdzjutējs vēlēsies ēst to pašu, vai vismaz pietuvinātu tam, ko uz saviem šķīvjiem liek hokejisti, viņam ir tāda iespēja - "Islande Hotel" restorānā turpmāk piedāvās oficiālo, ar spēlētāju un komandas treneru ar parakstiem apstiprināto "Dinamo" ēdienkarti ar īpašiem, hokejistu izvēlētiem, ieteiktiem un iedvesmotiem ēdieniem. Aptaujājot spēlētājus, tika izveidots pilns "pusdienu piedāvājums" ar uzkodām, zupu, otro, desertu un dzērieniem. "Dinamo" faniem, kas vēlēsies šo piedāvājumu nobaudīt, jābūt arī diezgan turīgiem - savi 15 - 20 Ls par triju ēdienu maltīti no personas.

Ko tad hokejisti ir izvēlējušies savai ēdienkartei? Jāteic, diezgan izsmalcinātus un ekskluzīvus gardumus - pikantu ķirbju krēmzupu, liellopa steiku un ceptas zivis - mencu un foreli, liellopa karpačo ar "Monterigo" sieru, svaigu rukolu un ķirbju sēklu eļļu, piedevās otrajam miežu un grūbu pudiņu ar riekstiem, garšvielām un mājas sieru, saldajā - dzērveņu sorbertu ar ābolu saldējumu vai ķirbju un auzu pārslu pankūkas ar medu vai svaigu dzērveņu mērci. Tiesa, katru dienu to vis nebaudīsi, citādi mājās kādam ir jābūt ar līdzvērtīgu kvalifikāciju kā pavāram restorānā...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!