Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kārtējo zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas klubs "Prizma/Rīga", kas izbraukumā ar rezultātu 2:5 (1:4, 1:0, 0:1) zaudēja Krievijas vienībai Odincovas OGI.

Šajā mačā Latvijas kluba labā vārtus guva Aigars Pauče un Edvards Zariņš.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī ceturtdien un sestdien, "Prizma/Rīga" hokejistiem abos mačos piedzīvojot zaudējumus ar identisku rezultātu 3:5.

Pagājušajā nedēļā "Prizma/Rīga" un OGI komandas trīs reizes tikās Latvijas kluba laukumā, "Prizma/Rīga" tiekot pie trim panākumiem - 4:3 (pagarinājumā), 2:1 un 5:2.

Savukārt otrs Latvijas klubs "Juniors" nākamās spēles aizvadīs tikai decembrī.

Šobrīd Rietumu konferences Rietumu divīzijas kopvērtējumā "Juniors" komanda ar 24 punktiem 17 spēlēs atkritusi uz piekto pozīciju, bet "Prizma/Rīga" ar 15 punktiem 20 mačos atrodas pēdējā, septītajā, vietā.

Tikmēr OGI šajā pašā divīzijā ar 30 punktiem 18 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Jau vēstīts, ka "Juniors" ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" otrā jaunatnes komanda. Pirmā - "Rīga" - spēlē MHL A divīzijā.

Abi Latvijas klubi iekļauti čempionāta Rietumu divīzijā, kuru veido septiņas komandas. Regulārajā čempionātā savā starpā tiekas komandas, kas spēlē vienā divīzijā.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijās spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas līdz februārim aizvadīs 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvada sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļūs sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!