Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas Latvijas komandu savstarpējā spēlē otrdien "Prizma/Rīga" ar rezultātu 6:2 (3:2, 0:0, 3:0) izbraukumā pārliecinoši pieveica "Juniors" hokejistus.

Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Rolands Dietlavs, Imants Ļeščovs, Sergejs Piskunovs, Livars Lāns, Filips Plostnieks un Aigars Pauče.

Tikmēr "Juniors" komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Nikolajs Jeļisejevs un Deivids Sarkanis.

Trīs no saviem sešiem vārtiem "Prizma/Rīga" hokejisti guva skaitliskajā vairākumā.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā MHL B divīzijas turnīrā trīs reizes tikās arī novembra sākumā, kad "Juniors" uzvarēja ar 6:3 un 5:1, bet "Prizma/Rīga" svinēja panākumu ar 2:1.

Tāpat abas komandas divas savstarpējās spēlēs MHL B divīzijā aizvadīja arī oktobra nogalē, kad "Juniors" uzvarēja ar 4:2 un 2:1 pēcspēles metienu sērijā.

Rietumu konferences Rietumu divīzijas kopvērtējumā šobrīd "Juniors" komanda ar 33 punktiem 24 spēlēs ieņem piekto pozīciju, bet "Prizma/Rīga" ar 26 punktiem 27 mačos atrodas pēdējā, septītajā, vietā.

Jau vēstīts, ka "Juniors" ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" otrā jaunatnes komanda. Pirmā - "Rīga" - spēlē MHL A divīzijā.

Abi Latvijas klubi iekļauti čempionāta Rietumu divīzijā, kuru veido septiņas komandas. Regulārajā čempionātā savā starpā tiekas komandas, kas spēlē vienā divīzijā.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijās spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas līdz februārim aizvadīs 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvada sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļūs sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!