Foto: F64

Latvijas komanda "Juniors" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē svētdien izbraukumā ar 2:9 (0:2, 2:4, 0:3) kapitulēja Krievijas kluba Ņeftekamskas "Batir" priekšā.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām Latvijas klubs nonāca zaudētājos ar 0-2.

Pirmajā trešdaļā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, taču otrās trešdaļās sākumā Ričards Kondrāts un pēc tam Deivids Sarkanis samazināja pretinieku pārsvaru līdz attiecīgi 1:2 un 2:3. Tomēr ar to Latvijas kluba pakaļdzīšanās bija galā, jo līdz mača beigām laukuma saimnieki guva sešus bezatbildes vārtus, svinot pārliecinošu panākumu.

Trīs vārtus "Batir" komandas labā guva Andrejs Kontijevs.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā sestdien "Juniors" komanda izbraukuma piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar rezultātu 2:3.

Sērijas līdz trijām uzvarām trešā spēle trešdien notiks Latvijā.

Astotdaļfināla sērijā "Juniors" komanda ar 3-1 uzvarēja Lietuvas klubu Viļņas "Baltika", bet "Batir" hokejisti ar 3-0 pieveica citu Krievijas vienību "Kļin".

Kā ziņots, "Juniors" Rietumu konferences Rietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 44 punktiem ieņēma piekto vietu, par diviem punktiem apsteidzot "Kļin" vienību.

Visas līgas kopvērtējumā "Juniors" komanda tika klasificēta 12.vietā, bet "Baltika" ierindojās piektajā pozīcijā.
Savukārt "Batir" hokejisti visas līgas kopvērtējumā ieņēma ceturto pozīciju.

Tikmēr otra Latvijas komanda "Prizma/Rīga" Rietumu konferences Rietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 34 punktiem palika pēdējā, septītajā, vietā.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas bija sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijā spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas aizvadīja 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvadīja sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļuva sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!