Foto: F64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas turnīrā nākamajā sezonā startēs 33 komandas, intervijā līgas oficiālajai mājaslapai internetā pastāstījis Sacensību daļas direktors Igors Romašins.

Nākamajā sezonā līga atgriezusies pie pirmās sezonas izspēles kārtības - vairs nebūs dalījums divīzijā, bet tikai Austrumu un Rietumu konferences. Rietumos spēlēs 17 komandas, bet Austrumos 16, kas regulārajā čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Turpinājumā izslēgšanas spēlēs astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā katras konferences komandas cīnīsies savā starpā, bet pusfinālā abu konferenču vienības savstarpēji spēlēs pēc "krusta principa".

MHL Sacensību direktors atzina, ka 33 komandas ir par daudz līgai un optimālais skaits būtu 32. Tieši šī iemesla dēļ līgai nākamajā sezonā nepievienosies B divīzijas otrā spēcīgākā komanda Berdskas "Kristal".

Tāpat Romašins uzsvēra, ka sevi pilnībā attaisnojusi pēc sezonas notikušās "play-out" spēles, kurās vājākās vienības cīnījās par vietas saglabāšanu A divīzijā. Tomēr viņš atzina, ka formāta maiņas dēļ bijis jāmaina formāts arī šeit - pēc regulārā čempionāta komandas, kas konferencēs ieņems vietas no devītajai līdz pēdējai aizvadīs divu apļu sacensības konferences ietvaros.

"Komandām parādījās pēdējā iespēja pierādīt, ka tās ir cienīgas saglabāt vietu A divīzijā," par "play-out" sacensībām stāstīja Romašins.

Paredzams, ka pēc nākamās sezonas divas vājākās A divīzijas komandas izkritīs uz B divīziju, bet uz augšu nāks tikai viena komanda.

Noprotams, ka nākamajā sezonā MHL startēs jau četras Latvijas komandas - A divīzijā jau trešo gadu startēs "Rīga", bet B divīzijā otro gadu sacentīsies "Juniors" un "Prizma/Rīga" vienības, bet debitēs "Liepājas metalurgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!