Foto: F64

Latvijas komandu piedalīšanās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) palīdzējusi hokejam Latvijā mainīties uz labo pusi, MHL oficiālajā mājaslapā cietēts "Liepājas metalurgs" komandas direktors Mihails Vasiļonoks.

Atgādinām, ka nākamajā sezonā "Liepājas metalurgs" piedalīsies MHL B divīzijas turnīrā, kurā startēs arī divi citi Latvijas klubi "Juniors" un "Prizma/Rīga". Savukārt A divīzijā trešo gadu startēs "Rīga" komanda.

"Līdz ar mūsu komandu startēšanu MHL čempionātā, situācija Latvijas hokejā mainījušies uz labo pusi," stāstīja Vasiļonoks. "Latvijā nav liela spēlētāju izvēle, bet spēlēšana MHL ļauj mūsu jauniešiem paaugstināt savu sportisko potenciālu. Cīnīšanās pret spēcīgiem pretiniekiem palīdz jauniešiem izaugt par augstas klases spēlētājiem."

Liepājas hokeja kluba direktors uzskata, ka Latvijas klubu piedalīšanās MHL čempionātā sekmējusi Latvijas U-18 un U-20 izlašu palikšanu pasaules čempionāta spēcīgākajā divīzijā

"Liela daļa "Rīgas" komandas spēlētāju spēlē Latvijas jauniešu izlasē, savukārt "Liepājas metalurgs", "Juniors" un "Prizma/Rīga" pamatā veido junioru izlases sastāvu. Piedalīšanās vienā no spēcīgākajām jauniešu līgām pasaulē, dod augsta līmeņu spēļu pieredzi. Līdz ar to Latvijas U-18 un U-20 izlasēm izdevās nostiprināties pasaules čempionāta spēcīgākajā divīzijā," turpināja Vasiļonoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!