Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien, 24. februārī, Novosibirskā izcīnīja uzvaru sezonas priekšpēdējā spēlē, ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pieveicot Gunāra Skvorcova pārstāvēto Ķīnas klubu Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Līdz ar šo zaudējumu Pekinas komanda atvadījās no teorētiskām iespējām iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Lai to paveiktu, "Kuņluņ Red Star" bija jāuzvar pamatlaikā.

Latvijas komandai uzvaru nodrošināja teicams sniegums otrā perioda vidū. Sākumā Kārters Eštons pēc Laura Dārziņa teicamas piespēles meistarīgi raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, bet pēc nepilnām divām ar pusi minūtēm "Dinamo" kapteinis Dārziņš panāca 2:0.

Pekinas klubs "atdzīvojās" mača izskaņā, septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām vienīgo reizi pārspējot Aleksandru Salāku. Atlikušajā laikā "Kuņluņ Red Star" izveidoja pamatīgu uzbrukumu vilni, tomēr rīdzinieki uzvaru nosargāja.

Eštona precīzais metiens bija Rīgas "Dinamo" 100. gols sezonā. Latvijas klubs bija pēdējais visā līgā, kurš šajā sezonā vēl nebija spējis pārsniegt šo robežu. Otra sliktākā komanda šajā rādītājā ir "Soči", kas guvusi 122. vārtus.

KHL sezonu Rīgas "Dinamo" noslēgs trešdien, 26. februārī, kad turpat Novosibirskā tiksies ar ar vietējo "Sibirj".

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!