Foto: IIHF

Slovākijas un Somijas vīriešu hokeja izlases svētdien Čehijā svinēja pārliecinošas uzvaras pasaules čempionāta spēlēs.

A grupas cīņā Somija ar 8:0 (1:0, 5:0, 2:0) sagrāva Lielbritāniju.

Somi uzvaru nodrošināja otrajā trešdaļā, kad savus otros vārtus spēlē guva Olivers Kapanens, bet pirmos - Jese Puljujervi, Jere Innala vairākumā, Jūso Rīkola un Olli Māta.

Kapanens guva arī mača pēdējos vārtus, izceļoties ar "hat-trick", bet vēl vienus vārtus guva Miko Lehtonens.

Četras rezultatīvas piespēles sakrāja Mīkaels Granlunds, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja arī Puljujervi (1+2) un Ahti Oksanens (0+3), bet diviem - Māta (1+1) un Olivers Kaski (0+2).

Vārtos Ēmils Larmi aizvadīja "sauso" spēli, atvairot 14 metienus, bet pretējā laukuma pusē Bens Baunss atvairīja 39 metienus.

B grupas spēlē Slovākija ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) apspēlēja Kazahstānu.

Slovāki uzvaras pamatus ielika jau pirmajā trešdaļā, vārtus gūstot Martinam Pospīšilam vairākumā, Martinam Faško-Rudāšam un Matūšam Sukelam.

Kanādas vīriešu hokeja izlases svētdien Čehijā svinēja otro uzvaru divās pasaules čempionāta spēlēs.

A grupas cīņā Kanāda ar 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) pieveica Dāniju.

Trešajā minūtē Konors Bedārds un 16.minūtē Dilans Kazenss vairākumā panāca 2:0.

Kristians Vejse otrajā periodā vienus vārtus atspēlēja, taču kanādieši ar Bedārda "golu", kā arī Dausona Mersera tukšos vārtos iemesto ripu un Pjēra Lika Dibuā vairākumā gūtajiem vārtiem svinēja pārliecinošu uzvaru.

Bedārds šajā mačā nopelnīja trīs rezultativitātes punktus, bet vārtos Džordans Biningtons tika galā ar 19 dāņu metieniem.

Dānijas izlases vārtos Frederiks Dihovs atvairīja 37 no 41 metiena.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!