Fоtо: Matt Zambonin / IIHF

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins slavēja Latvijas izlases līdzjutējus, kuri pasaules čempionātā spēj radīt tādu atmosfēru, kāda nav Nacionālajā hokeja līgā (NHL), viņš pēc uzvaras pār Franciju sacīja intervijā "Latvijas mobilā Telefona" un Latvijas Hokeja federācijas kopprojektā "Dziļi Hokejā".

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase svētdien otrajā pasaules čempionāta spēlē pēc kārtas izrāva uzvaru pagarinājumā, šoreiz pēdējā sekundē pieveicot Franciju. Merzļikins vārtus sargāja otrajā mačā pēc kārtas, un viņš atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem.

"Vakar bija grūtāk nekā šodien. Pie sevis domāju, ka spēlēt "čempī" (pasaules čempionātā) nav tas pats, kas spēlēt NHL. Tas skan dīvaini. "Čempī" tu spēlē visai valstij un līdzjutējiem, kas atbraukuši uz šejieni. Es saprotu, ka pēc Covid-19 daudziem nav viegli materiālajā ziņā. Tas, ka cilvēki atrod naudu un atbrauc uz šejieni, ir ļoti patīkami un forši. NHL ir citādāk," teica Merzļikins.

"Šeit jau pirmā spēle bija nenormāli skaļa. Es neesmu pieradis tādā troksnī spēlēt. Kājas trīcēja un rokas trīcēja. Šodien bija fantastisks atbalsts un tas mums ļoti palīdz. Mums to vajag. Tā turpinām," norādīja vārtsargs.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu turpinās otrdien, kad spēkosies ar Kazahstānas valstsvienību.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !