Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases oficiālajā pieteikumā pasaules čempionātam iekļauti aizsargs Arvils Bergmanis un vārtsargs Ēriks Vītols, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapa.

Līdz šim Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pieteikumā bija iekļāvusi 22 hokejistus, taupot vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos spēlējošajiem hokejistiem gadījumā, ja viņi izstāsies no Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā. Šobrīd Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" sērijā pret Edmontonas "Oilers" ir vadībā ar 3-2, bet Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar tādu pašu rezultātu ir vadībā pret Bostonas "Bruins". Ņemot vērā to, ka Ziemeļamerikā spēlējošajiem priekšā ir vēl vismaz divas spēles, Latvijas izlases treneru korpuss nolēmuši pieteikt spēlētājus, lai varētu veikt sastāva rotāciju.

"Sastāvā jārotē visi puiši, kas mums ir, un ar visiem saviem spēkiem, kas mums palikuši, jācīnās par ceturtdaļfinālu," Vītoliņa teikto Latvijas medijiem citē "sportacentrs.com". Kā norāda hokeja apskatnieks Ulvis Brože, Latvijas izlases treneri rēķinās, ka aizsargiem būs liela slodze.

No tiem hokejistiem, kas ar Latvijas izlasi devušies uz pasaules čempionātu, pieteikumā nav iekļauts vienīgi uzbrucējs Martins Laviņš.

Līdz ar to Bergmanim būs iespēja piedalīties savā trešajā pasaules čempionātā, bet Vītols ir viens no tiem hokejistiem, kuriem šis ir debijas turnīrs Latvijas izlasē.

Latvijas hokeja izlase sestdien pulksten 13.20 aizvadīs savu piekto spēli pasaules čempionātā, spēkojoties ar spēcīgā sastāvā spēlējošo Zviedrijas valstsvienību. Nākamā spēle gaidāma jau svētdien, kad 21.20 būs jāspēkojas ar Slovākiju.

"Pretiniekiem meistarība ir augstā līmenī, tajā pašā laikā ir pozīcijas, kurās arī mēs varam vinnēt," nākamos pretiniekus raksturoja Vītoliņš, norādot, ka pašaizliedzība būs pirmajā vietā, jo metienu pa Latvijas vārtiem noteikti būs daudz. "Katrā spēlē viņi savus 30 vai 40 metienus izdara, bet, ja mēs pašaizliedzīgi spēlēsim un mēģināsim ātri pāriet pretuzbrukumos, "sasiet" viņus mūsu zonā, nedot to brīvību, ko deva iepriekšējās komandas, tad būs iespējas."

Latvijas izlasei ceturtdien bija brīvdiena, bet ceturtdien atsākās treniņu process.

"Brīvdienu pavadījām bez treniņa. Mums bija kopīgas komandas vakariņas, un šodien ir tāds kārtīgs treniņš," par gatavošanos rītdienas spēlei ar zviedriem teica treneris. "Parādījām puišiem, kas iztrūka iepriekšējās spēlēs, un izanalizējām Zviedrijas izlasi."

Treneris arī pastāstīja, ka spēlētājiem pēc pagājušajā mačā piedzīvotās sagrāves pret Vācijas izlasi tika parādīti momenti, kuros jāspēlē savādāk, izanalizētas kļūdas, bet tā jau ir pagātne un par to vairs nav jādomā.

"Mums nav ko zaudēt, un uz katru spēli izejam laukumā, lai to uzvarētu," sacīja Vītoliņš. "Tā tam ir jābūt jebkurā momentā."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!