Fоtо: LETA

Latvijas hokeja izlase piecēlās no nokdauna, bet tad uz trīs minūtēm zaudēja koncentrāciju un piedzīvoja pamatīgu zaudējumu, pēc mača pret Zviedriju sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš šodien svin savu 36. dzimšanas dienu.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta piektajā spēlē pret Zviedriju atspēlēja divu vārtu deficītu, bet tad 26 sekunžu laikā ielaida trīs vārtus. Visā mačā latvieši kapitulēja ar rezultātu 2:7.

"Ļoti labi saņēmāmies pēc pirmā perioda nokdauna, bet tad uz trīs minūtēm mums pazuda koncentrācija, un spēle bija galā," intervijā Latvijas televīzijai (LTV) pēc spēles teica Daugaviņš. "Mēs nevienā spēlē līdz šim neesam padevušies. Mēs zinām, ka varam daudz ko uzlabot, bet vismaz cīņas spars un raksturs komandai ir. Ja saliksim vēl domāšanu, tad varam cīnīties arī par uzvarām."

Latvijas hokejistiem otrajā trešdaļā bija piecu minūšu vairākums, kad 5+20 minūšu noraidījumu nopelnīja Zviedrijas aizsargs Rasmuss Dalīns, kurš pielietoja rupju spēka paņēmienu pret Haraldu Egli. Pēc nerealizētā vairākuma Latvijas hokejisti ielaida trīs ātrus vārtus.

"Droši vien, ka tur koncentrācija arī pazuda, jo neiemetām golu piecu minūšu vairākumā. Pēc tam dabūjām pretī trīs golus," norādīja komandas kapteinis. "Mums bija jāspēlē vienkārši, jādod "kaulā", jo zviedri nekad nav mīlējuši "netīru" hokeju. Ja mēs viņiem dodam laiku, tad tur ir tādi meistari, kuri mums sabombardēs vārtus."

Latvijas hokeja izlasei jau svētdien, 19. maijā, pulksten 21.20 būs jāspēkojas pret Slovākijas valstsvienību. Lai arī cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā kļūst arvien mazākas, uzvaras gadījumā vēl saglabāsies iespējas.

"Pret Slovākiju mums obligāti vajag trīs punktus, lai būtu kaut kādas izredzes tikt ceturtdaļfinālā. Gatavosimies. Mums ir materiāls, kas jāizskata. No šīs spēles varam paņemt daudz ko. Jāmauc uz priekšu," uzsvēra Daugaviņš.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !