Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei pēc nerealizētā piecu minūšu vairākuma pazuda koncentrācija, un Zviedrijas valstsvienības meistari par to sodīja, intervijā Latvijas televīzijai (LTV) sacīja galvenais Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka sestdien pasaules čempionāta piektajā spēlē Latvija ar rezultātu 2:7 zaudēja Zviedrijas valstsvienībai, piedzīvojot otro graujošo zaudējumu pēc kārtas.

"Mazlietiņ kā pa kalniem," sarunā ar LTV teica Vītoliņš. "Mēs redzējām, ka pret tādu komandu kā Zviedriju ir jāspēlē visas 60 minūtes. Mēs parādījām, ka varam labi spēlēt pa mača nogriežņiem, bet, kad pazaudējām galvu, viņi mūs sodīja. Tas bija Koncentrācijas jautājums. Kad likās, ka iniciatīva bija pārņemta un tika veidoti vārtu gūšanas momenti, mums pazuda koncentrācija. Neizdevās realizēt vairākumu, pazuda koncentrācija un tika pieļautas individuālas kļūdas. Jāmāk spēlēt visas 60 minūtes."

Latvija hokejisti trīs vārtus 26 sekundēs ielaida tad, kad neizdevās realizēt piecu minūšu vairākumu pēc Rasmusa Dalīna 5+20 minūšu noraidījuma.

"Vairākums šoreiz mūs izsita no ritma. Kad spēlējām pieci pret pieci, iniciatīva nāca mūsu pusē, un mēs pareizi strādājām. Lielajā vairākumā likās, ka vajag gūt vārtus, bet tas neizdevās. Uzreiz peč tam spēle sagriezās pretējā virzienā," treneris turpināja. "Zviedri sodīja par katru mazāko kļūdu. Viņu izpildījums bija lielisks."

Treneris Latvijas hokeja izlases spēlētājus uzteica par to, ka viņi turpināja cīnīties. "Viņi trijatā stāvēja un metās zem ripām, cīnījās laukuma stūros. Protams, līmeņu atšķirība bija liela, bet 60 minūšu garumā mums pietrūka fokusēšanās," teica Vītoliņš.

Jau otrajā spēlē pēc kārtas Latvijas izlasei nācās veikt vārtsargu maiņu. Pēc sestajiem ielaistajiem vārtiem Elvi Merzļikinu nomainīja Ēriks Vītols, kurš piedzīvoja savu debiju.

"Par vārtsargiem kaut ko grūti pateikt. Mēs vinnējam kā komanda, mēs zaudējam kā komanda. Ir pretenzijas pret visiem, kuri bija laukumā, kad tika zaudēti vārti," teica Vītoliņš.

Tāpat izlases galvenais treneris atzīmēja, ka šim mačam pirmo reizi čempionātā pieteiktie vārtsargs Ēriks Vītols un aizsargs Arvils Bergmanis aizvadīja labu spēli. "Puiši labi iegāja spēlē," teica Vītoliņš. "Pret tik spēcīgu pretinieku tā ir pieredze. Katra spēle pret tādu pretinieku ir pieredze nākotnei."

"Spēle nebija tāda, kas attaisnotu rezultātu 2:7," par maču kopumā teica Vītoliņš. "Bija mirklis, kad vajadzēja nospēlēt aukstasinīgāk, mierīgāk un pieturēties spēles plānam. Īsā brīdī trīs reizes tikām sodīti, kad netika nospēlēts tā, kā bija norunāts. Tā bija kā auksta duša, un turpinājumā bija grūti."

Kā norādīja treneris, vārtsargu izvēli un plānu nākamajām spēlēm šis mačs neietekmēs.

"Mums tas jau bija sarunāts. Tāpēc Kristers Gudļevskis šovakar nespēlēja," teica Vītoliņš, gan neapstiprinot, ka svētdien pret Slovākiju laukumā dosies Gudļevskis, kurš šodien spēlei nebija pieteikts.

Merzļikins šodien atvairīja 14 no 20 zviedru metieniem, bet viņu nomainījušais un debiju pasaules čempionātos piedzīvojušais Vītols tika galā ar 13 no 14 metieniem.

Treneris norādīja, ka nākamie pretinieki slovāki spēlē ātru spēli, tāpēc Latvijas izlasei jābūt gatavai fiziskai un ātrai spēlei. "Šoreiz būs jānospēlē visas 60 minūtes," noslēdza treneris.

Latvijas un Slovākijas spēle risināsies svētdien, pulksten 21.20.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!