Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta svarīgajā mačā pret Slovākiju nebija, ko zaudēt, tāpēc tā gāja uz pilnu banku, un tas tagad ļauj turpināt cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, intervijā pēc spēles Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja divus pēcspēles metienus realizējušais Dans Ločmelis.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti dramatiskā cīņā pēcspēles metienos izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2 pār slovākiem, saglabājot iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejistiem otrdien, 21. maijā, noslēdzošajā grupu turnīra spēlē būs jāspēkojas ar ASV valstsvienību.

"Mums nebija, ko zaudēt, tāpēc gājām uz pilnu banku," LTV sacīja Ločmelis. "Dabūjām divus punktus un ejam tālāk. Forši, ka ir cerības tikt ceturtdaļfinālā. Mēs spēlējām pašaizliedzīgi un nopelnījām uzvaru. Man ļoti patīk spēlēt izlasē, labprātāk to darītu biežāk."

Lai arī Ostravas arēnā lielākā daļa līdzjutēju atbalstīja Slovākiju, tomēr Ločmelis slavēja latviešus, jo viņus spēles laikā varēja dzirdēt.

"Baigi labās sajūtas savu fanu priekšā šitādā spēlē izcīnīt uzvaru. Latviešus varēja dzirdēt, un tas bija baigi forši," norādīja uzbrucējs.

Latvijas izlasē iespaidīgu spēli aizvadīja vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš tika galā ar 41 no 43 pretinieku metieniem. Savukārt pēcspēles metienos viņš atvairīja sešus no septiņiem pretinieku izgājieniem.

"Kristers ir mūris, viņš mūs turēja spēlē jau no pirmajām minūtēm. Milzīgs paldies viņam," pateicības pilns bija Ločmelis.

Runājot par abiem realizētajiem "bullīšiem", Ločmelis stāstīja, ka viņš tajos bijis pacietīgs, jo slovāku vārtsargs Samuels Hlavajs ļoti agresīvi metās virsū uzbrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!