Foto: IIHF

2025. gada pasaules hokeja čempionātā, kas risināsies Zviedrijā un Dānijā, Latvijas hokeja izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā, ceturtdien, 30. maijā, paziņoja organizatori.

Latvijas izlases pretinieces apakšgrupā būs Zviedrijas, Kanādas, Somijas, Slovākijas, Austrijas, Francijas un Slovēnijas valstsvienības.

Savukārt Dānijas pilsētas Herningas apakšgrupā spēkosies Čehijas, Dānijas, Vācijas, Ungārijas, Kazahstānas, Norvēģijas, Šveices un ASV izlases.

Stokholmas un Herningas grupas ir izveidotas, pamatojoties uz Starptautiskās Hokeja federācijas rangu, bet vērā ņemtas arī 2025. gada pasaules čempionāta organizācijas komitejas organizatoriskās vēlmes. 2024. gada vasarā IIHF 2025. gada pasaules čempionāta organizācijas komiteja un IIHF, konsultējoties ar attiecīgajām ieinteresētajām pusēm, pieņems lēmumu par piemēroto stratēģiju attiecībā uz grafiku.

Vienas grupas spēles divi ceturtdaļfināli, pusfināli, kā arī bronzas un spēles par zelta medaļām notiks Stokholmā, savukārt otrās grupas spēles un divi ceturtdaļfināli tiks aizvadīti Herningā. Biļešu tirdzniecība uz 2025. gada pasaules čempionātu sāksies šī gada 3. oktobrī.

2024. gada pasaules čempionātā Čehijā Latvijas izlase ierindojās devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!