Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par Eirotūres hokejā šīs sezonas uzvarētāju svētdien kļuva Krievijas valstsvienība, kas sacensību noslēdzošā, ceturtā, posma - "Čehu spēles" - pēdējā mačā svētdien ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) pieveica Čehiju.

Šajā cīņā rezultātu atklāja čehu hokejists Ivans Rahūneks, bet turpinājumā precīzi bija krievi Jegors Averins un Kirils Petrovs.

Pirms šī mača Krievijas izlasei sezonas kopvērtējumā bija divu punktu pārsvars pār Čehiju.

Šosezon Krievija uzvarēja savās mājās notikušajā posmā, Čehijā finišēja otrajā vietā, bet Somijā un Šveicē ierindojās trešajā pozīcijā, bet ar to bija pietiekami triumfam kopvērtējumā.

"Čehu spēlēs" uzvaru izcīnīja Zviedrija, kas triumfēja visās trijās cīņās. Noslēdzošajā kārtā svētdien zviedri ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica Somiju, uzvaras vārtus cīņas vidū gūstot Niklasam Dānielsonam.

Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Čehijas izlase, otrajā kārtā - "Pirmā kanāla" kausā - decembrī labākā bija Krievija, bet trešajā posmā - "Zviedru spēlēs" - triumfēja somi.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Čehija.

Šajā turnīrā spēlē divas komandas, ar kurām gaidāmajā pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase, - pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!