Foto: IIHF
Slovākijas hokeja izlase otrdien, 9. maijā, paziņoja, ka traumas dēļ uz pasaules čempionātu Rīgā nedosies tās kapteinis Martins Gernats. Ka vēsta "sport.cz", patiesais iemesls varētu būt hokejista lēmums doties peļņā uz Krieviju un spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Ziņots, ka 30 gadus vecais Košicē dzimušais aizsargs pirmajā pārbaudes spēlē ar Austriju guva savainojumu, ietriecoties atvērtās pretinieku rezervistu soliņa durvīs. Sākotnēji izmeklēšana neliecināja par sarežģītu trauma, tomēr vēlāk veiktajās pārbaudēs konstatēts nopietnāks savainojums, apgalvoja Slovākijas izlases vadība.

"Atkārtotajā pārbaudē atklājās, ka pēc treniņu slodzēm ir plīsuši vēdera muskuļi. Šāds savainojums viņam neļauj startēt pasaules čempionātā," skaidroja komandas ārsts Pavols Lauko.

Tomēr slovāku mediji vēsta, ka patiesais iemesls varētu būt Gernata vēlme doties peļņā uz agresorzemi Krieviju. Gernats pagājušajā sezonā spēlēja Šveices klubā "Lausanne", bet nākamsezon grasās pielaikot KHL vienības Jaroslavļas "Lokomotiv" kreklu.

Slovākijas Hokeja federācija jau iepriekš pauda, ka tās rindās nespēlēs hokejisti, kuri pelna "asiņaino naudu".

Slovākijas hokeja izlases pasaules čempionātā spēlēs Rīgas grupā, kurā vēl ir Latvija, Čehija, Kanāda, Slovēnija, Šveice, Kazahstāna un Norvēģija. Slovāki pasaules čempionātu piektdien, 12. maijā, sāks ar spēli pret Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!