Foto: AP/Scanpix/LETA

Šveices vīriešu hokeja izlasei uz pasaules čempionātu Rīgā palīgā dosies Kevins Fiala, Niko Hišīrs un Jonass Zīgentālers, kuriem nupat noslēdzās sezona Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandās.

Fiala šosezon pārstāvēja Losandželosas "Kings", kuras rindās 69 regulārās sezonas mačos izcēlās ar 23 vārtiem un 49 rezultatīvām piespēlēm, bet trijās Stenlija kausa izcīņas spēlēs tika pie vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

26 gadus vecais hokejists būs gatavs doties laukumā otrdien, kad Šveice stāsies pretī Kazahstānai.

Savukārt pēc tam, kad no Stenlija kausa izcīņas izstājās Ņūdžersijas "Devils" vienība, Šveices valstsvienības rindas papildinās "Devils" kapteinis Hišīrs un viņa komandas biedrs Zīgentālers.

Hišīrs 81 regulārās sezonas spēlē tika pie 80 (31+49) punktiem, bet Stenlija kausa izcīņā 12 mačos vienu reizi guva vārtus un sakrāja sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr aizsargs Zīgentālers, aizvadot 80 mačus regulārajā sezonā, iekrāja 21 (4+17) punktu un Stenlija kausa izcīņā devās laukumā 11 spēlēs, kurās kopā tika pie trīs (1+2) punktiem.

Šveice pasaules čempionātu sāka ar graujošu uzvaru pār Slovēniju ar 7:0, šodien stāsies pretī Norvēģijai, bet ar Latviju spēkosies pēdējā apakšgrupas mačā 23.maijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!