Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2024. gada pasaules hokeja čempionātā ir ievērojami mainījies, salīdzinot ar pagājušā gada turnīru, un šobrīd ir jūtams, ka jaunajiem spēlētājiem nav šāda līmeņa spēļu pieredzes, sporta diskusiju raidījumā "eXi" stāstīja Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas hokeja izlase 2024. gada pasaules čempionātu iesāka ar uzvarām pagarinājumā pār Poliju un Franciju, bet tad pamatlaikā pieveica Kazahstānu. Tam sekoja sagrāve pret Vāciju ar rezultātu 1:8.

"Var ļoti just, ka spēlētājiem ir pieredzes trūkums. Mums daži spēlētāji ir atbraukuši palīdzēt. Vēl nav tādu jauno spēlētāju, kurus var iemest sastāvā un teikt: "ej cīnies". Man prieks, ka jaunie spēlētāji tiek iesaistīti, bet tai pat laikā visi vēlas uzvaras. Man prieks, ka Haralds Egle un Markuss Komulss guva vārtus, jo tas ir ļoti svarīgi. Taču es redzu, ka daudzu spēlētāju līmenis vēl nav tāds, lai varētu cīnīties par medaļām. Es pat teiktu, ka tas nav tāds, lai iekļūtu astotniekā," vērtēja Sorokins.

Sorokins norādīja, ka Latvijas izlases sastāvā Kaspars Daugaviņš un Rodrigo Ābols ir grandi, jo viņi var mainīt spēles gaitu un rezultātu, bet pietrūkst arī citu līderu, kā, piemēram, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošo hokejistu, Rūdolfa Balcera un citu spēles veidotāju, kuri šogad nav valstsvienībā.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!