Foto: Kadrs no video

Ceturtdien, 30. maijā, Francijas atklātajā čempionātā uzvaras svinēja daudzi favorīti un šķietami lielākā uzmanība bija pievērsta centrālajiem kortiem, tomēr vēlāk šovu nozaga kādā no mazajiem kortiem spēlējušais beļģis Zizū Bergss.

Pirms "French Open" Bergss pasaules rangā ieņēma 104. vietu, tāpēc Parīzē notiekošajā "Grand Slam" turnīrā nācās spēlēt kvalifikāciju. Atlasē viņš pārvarēja trīs kārtas, tad pamatturnīra pirmajā spēlē četros setos pieveica ar 24. numuru izsēto čīlieti Alehandro Tavilo, bet otrajā kārtā pēc xaudēta pirmā seta atspēlējās un arī četros setos pieveica vācieti Maksimiljanu Martereru. Tas ļaus 24 gadus vecajam beļģim pirmo reizi karjerā iekļūt starp TOP 100 tenisistiem.

Pēc uzvaras beļģis veica sasaukšanos ar līdzjutējiem, kas bija ļoti atsaucīgi, tādējādi radot iespaidīgu atmosfēru. Bergsa veiktā sasaukšanās ir labi zināma beļģu futbolā – viņš flāmu valodā izsauca "Kur ir ballīte?", uz ko skatītāji atbildēja ar "Ballīte ir šeit!".

Ārzemju mediji vēsta, ka Bergsam vārdam ir saikne ar futbolu. Bergsa vecākiem nav bijusi ideja par vārdu, jo bija plānots, ka piedzims meitenīte. Bergsa tēvs spēlējis vietējā futbola klubā reģionālajā līgā, un treniņu laikā katram futbolistam jokojoties bijusi kādas slavenības iesauka. Bergsa tēvu komandas biedru saukuši par Zizū, kas ir Francijas leģendārā futbolista Zinedina Zidāna iesauka. Bergsa vecāki vienojušies, ka tāpēc arī dos dēlam vārdu Zizū.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!