Foto: Kadrs no video

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā ceturtdien Bostonā tika godināts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins" ilggadējais aizsargs Zdeno Hara, un viņš bija izvēlējies uzvilkt latvieša Kristapa Porziņģa kreklu.

Hara Porziņģa kreklā pamāja "TD Garden" publikai. Otrā rokā viņš turēja saņemto "Heroes among Us" balvu. To viņš saņēma par savu darbu Bostonas sabiedrības labā pēc karjeras noslēgšanas. Viņš divreiz noskrējis Bostonas maratonu, lai atbalstītu jauniešu ar invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā.

Hara Bostonas "Bruins" komandā nospēlēja 14 sezonas, kuru laikā aizvadīja 1023 regulārā čempionāta spēles. 2011. gadā viņš ar "Bruins" kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Viņš "Bruins" komandu pārstāvēja no 2006. līdz 2020. gadam. Vēl savas karjeras laikā viņš spēlējis Ņujorkas "Islanders, Otavas "Senators" un Vašingtonas "Capitals" sastāvā.

NHL regulārajā čempionātā Hara nospēlēja 1680 spēles, kas viņu visvairāk nospēlēto spēļu sarakstā ierindo septītajā vietā. Viņš guva 209 vārtus un izdarīja 471 rezultatīvas piespēles, bet savas karjeras laikā viņa lietderības koeficients bija +301. Savukārt Stenlija kausā savas karjeras laikā slovāks spēlēja 16 sezonās, 200 mačos izceļoties ar 18+52 un lietderības koeficientu +50.

2011. gadā "Bruins" rindās Hara kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Viņš sešas reizes kļuva par NHL Zvaigžņu spēles dalībnieku, kā arī 2009. gadā saņēma Džeimsa Norisa balvu kā labākais aizsargs. Ar Slovākijas izlasi Hara izcīnīja divas pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!