Foto: Andris "griand" Grīnbergs

Latvijas e-sporta komanda "Kungi" izcīnījusi tiesības piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā "Counter Strike" sacensībās, kas novembrī notiks Saūda Arābijas pilsētā Rijādā.

Atlases sacensību priekšsacīkstēs Latvijas komanda "Kungi" pieveica Šveices, Luksemburgas, Čehijas un Spānijas e-sporta pārstāvjus. Kvalifikācijas izslēgšanas turnīrā, kur cīņas rit pēc divu zaudējuma sistēmas, pirmajā kārtā "Kungi" ar 1-2 (5:13, 16:14, 7:13) piekāpās Kosovas vienībai. Pēc tam Latvijas vienība trīs stundu ilgā trillerī ar 2-1 pieveica Francijas komandu "3DMAX", kas pasaules rangā ieņem ļoti augsto 27. vietu un regulāri piedalās lielos turnīros pasaulē.

Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu Pasaules kausā "Kungi" atspēlējās un ar 2-1 (10:13, 19:17 (papildlaikā), 13:7) pieveica Norvēģiju, iegūstot ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

"Ceļš nebija viegls, bet kā jau pēdējās spēles laikā teicu džekiem – tas, kas nav viegli, tas padara to baudāmu. Mums neviens neticēja, bet šī nav pirmā reize, kad grupa līdzīgi domājošo latviešu pārsteidz visus un noliek neticētājus vietā. Sevišķi liels paldies Mikam Siliņam, kas paralēli savam trenera darbam komandā "Fnatic" atrada laiku atnākt palīdzēt sagatavoties un labot kļūdas mūsu spēlē. Man ir liels prieks, ka mēs to paveicām ar jaunãs paaudzes spēlētājiem, kas liecina, ka Latvijas nākotne e-sportā ir spoža un panākumiem pilna," pēc ceļazīmes izcīnīšanas sacīja "Kungi" komandas kapteinis Kristers "kken" Dārznieks.

"Izjust spiedienu ir privilēģija, un mums noteikti bija spiediens, jo šādas iespējas ir reti," piebilst komandas treneris Miks Siliņš.

Pasaules kausu Rijādā rīko IESF (International Esports Federation), kas ir viena no divām vadošajām starptautiskajām e-sporta organizācijām. Finālsacensību balvu fonds būs viens miljons ASV dolāru.

Pasaules kausa finālturnīrā, kurā piedalīsies valstu labākās komandas, Rijādā risināsies Latvijas valsts svētku laikā - 11.-19. novembrim. Priekšsacīkstēs 24 valstu komandas būs sadalītas četrās apakšgrupās, bet 16 labākās turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs.

Latvijas komandas "Kungi" sastāvs: Kristers "keen" Dārznieks, Aivis "prelideN" Krastiņš, Martins "SHADIY" Gūtmanis, Roberts "Frip" Poļakovs, Rūdolfs "rud" Osmanis, rezervē – Jānis "yaankz" Krūmiņš, Roberts "shields" Tipsis; treneris Miks "Independent" Siliņš (treneris)

,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!