Foto: Kadrs no video

Portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu kļuvis par pirmo cilvēku, kuram sociālo tīklu vidē internetā ir vismaz viens miljards sekotāju.

Ronaldu vienu miljardu sekotāju skaitu sasniedzis, ņemot vērā vairākas platformas – "Instagram", "Facebook", "Twitter", "YouTube" un ķīniešu sociālos medijus "Weibo" un "Kuaishou". Tiesa, individuāli cilvēki noteikti ir mazāk par vienu miljardu, jo daudzi seko vairākās platformās, kā arī daļa no sekotājiem ir viltus konti jeb boti.

Tiesa, viens miljards sekotāju tik un tā ir iespaidīgs rādītājs. Tas nav padevies nevienam citam cilvēkam uz šīs planētas. Futbola laukumā Ronaldu sīvākais sāncensis savulaik bija Lionels Mesi, un viņš argentīnieti pārliecinoši pārspēj sociālo tīklu sekotāju skaitā, jo uzbrucējam visās platformās kopumā ir 623 miljoni sekotāji.

Runa gan nav tikai par sportu, jo Ronaldu apsteidz tādas zvaigznes kā Selēna Gomesa (690 miljoni sekotāju), Džastins Bībers (607 miljoni) un Teilore Svifta (574 miljoni).

Straujāk vienu miljardu sekotāju sociālajos tīklos Ronaldu sasniedzis, jo augustā viņš izveidoja savu "YouTube" kanālu, kas jau vienas nedēļas laikā sasniedz 50 miljonus sekotāju. Tikmēr Mesi savs kanāls ir jau kopš 2011. gada, bet viņa sekotāju skaits ir vien 3,5 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!