Foto: Kadrs no video

Nākamajā nedēļā sāksies UEFA Eiropas līgas pamatturnīrs, kuram šajā sezonā kvalificējusies arī Latvijas čempionvienība futbolā RFS. Televīzijas kanāla CBS slavenajā futbola šovā "UEFA Champions League Today" tika pārbaudīts, vai eksperti pazīst klubus, kuri startēs šajā turnīrā. RFS izrādījās ciets rieksts.

Pēc UEFA Čempionu līgas pirmās nedēļas raidījuma vadītāja Keita Abdo studijas ekspertus un bijušos futbolistus Džeimiju Keregeru un Maiku Ričardsu iztaujāja par to, no kurām valstīm ir UEFA Eiropas līgas klubi. Ne Keregers, ne Ričards neuzminēja, ka RFS ir no Latvijas, bet pēc tam leģendārais Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī saviem kolēģiem nolasīja, ka RFS ir labākais klubs Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā RFS debitēs nākamnedēļ, kad viesos Rumānijā pie Bukarestes FCSB. UEFA Eiropas līgas mājas spēlēs RFS tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray" (3.oktobrī), Briseles "Anderlecht" no Beļģijas (7.novembrī), Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK (28.novembrī) un slaveno Amsterdamas "Ajax" (23.janvārī) no Nīderlandes, bet viesos spēlēs vēl pret Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht" (24.oktobrī). Savukārt neitrālos laukumos RFS spēlēs pret Telavivas "Maccabi" un ukraiņu Kijivas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!