Foto: FK Metta

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas klubs "Metta" asprātīgi atbildējis Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplināro lietu komisijai, kas pieprasījusi skaidrojumus par fanu iespējamām rupjībām.

20. oktobrī notikušajā virslīgas spēlē "Metta" savās mājās stadionā "Daugava" ar 2:1 pieveica "Grobiņas SC/LFS". Mača izskaņā "Mettas" rindās otro dzelteno kartīti un noraidījumu saņēma Rendijs Šibass. Pēc mača spēles ziņojumā veikts ieraksts, ka šajā brīdī "Mettas" līdzjutēji esot veltījuši rupjības spēles galvenajam tiesnesim Vasilijam Mordatenko, soģa virzienā kliedzot "F... you, referee".

Kā savā skaidrojumā norāda "Metta", klubs par notikušo iespējamo incidentu sazinājies ar komandas atbalstītājiem.

"FK "Metta" ir saņēmusi skaidrojumu no līdzjutējiem, ka tie ir izteikuši citu frāzi "Pak-Yu referee", kas ir paronīms spēles ziņojumā ierakstītajam "F..k you referee". Līdzjutēji uzsver, ka šis bija īstais brīdis, kad norādīt, ka šajā spēlē nepieciešama tiesneša maiņa. Ņemot vērā, ka 2003. gada 5. februārī dzimušais, talantīgais Honkongas futbolists Pak-Yu Ko (izruna: Pfak-Yu Ko) beidzis futbolista karjeru un uzsācis tiesneša kursus," paskaidrojumā par fanu sniegto atbildi raksta "Metta". "Šī ir bijusi tikai kārtējā performance no fanu puses, līdzīgi kā dziesmas ar ironisku nokrāsu. Paronīmi ir vārdi, kuriem ir atšķirīgas leksiskās nozīmes, taču tiem ir līdzīga izruna."

Foto: Ekrānuzņēmums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!