Foto: EPA/LETA

Argentīnas futbola leģenda un bijušais izlases galvenais treneris Djego Maradona Itālijā nodokļos nav samaksājis vairāk nekā 39 miljonus eiro (27,4 miljonus latu), vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Maradona nodokļus nav maksājis laika posmā no 1984.gada līdz 1991.gadam, kad pārstāvēja Itālijas futbola klubu "Napoli". Pēc tam spēlētājs pārcēlās uz Spānijas čempionāta klubu "Sevilla".

Aizvadītajā nedēļā bijušais spāņu kluba "Barcelona" spēlētājs bija devies uz Milānu, kur itāļu laikraksta "Gazzetta dello Sport" pasākumā tika prezentēts DVD par Maradonas dzīvi.

Šo Maradonas vizīti izmantoja Itālijas nodokļu piedzinēju aģentūra "Equitalia", kura jau ilgāku laiku mēģina izmantot katru iespēju, kad Maradona ierodas valstī. Jau vairākus gadus zināms, ka leģendārais argentīnietis Itālijai ir parādā milzīgas naudas summas, bet nu zināms, ka bijušais futbolists valstij nav samaksājis 39 miljonus eiro.

Parādu piedzinēji atzinuši, ka Maradonas līgumam saistībā ar naudas atmaksu ir tikai 180 dienu derīguma termiņš, tāpēc saistības katru reizi stājas spēkā no jauna ikreiz, kad 1986.gada Pasaules kausa ieguvējs ierodas Itālijā.

Itālijas policija jau iepriekš ir aizturējusi Maradonu - 2006.gadā policija argentīniešu leģendai atņēma divus rokas pulksteņus, kuri tika novērtēti 11 000 eiro (7752 latu) vērtībā, bet pagājušajā gadā viņam konfiscēja auskaru pāri, kuru vērtība bija 25 000 eiro (17 620 lati).

Savukārt 2011.gadā Itālijas prokurori tiesāšanās procesu atsāka no jauna.

Pats spēlētājs pērn izteicās, ka neko pretlikumīgu nav darījis. "Es neesmu nodokļu krāpnieks. Itālijā spēlēju tikai futbolu, papīrus manā vietā parakstīja kāds cits."

Spēlētāja karjeras laikā Maradona tieši "Napoli" sastāvā divas reizes uzvarēja Itālijas čempionātā.

2008.gadā Maradona kļuva par Argentīnas izlases galveno treneri, bet pēc 2010.gada Pasaules kausa Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) tika atlaists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!