Foto: Chess Kenia
Kenijā kādā šaha turnīrā vīrietis izlicies par sievieti, lai iesaistītos cīņā par vērtīgām balvām, vēsta portāls "Chess.com".

Aizvadītajās dienās Kenijas galvaspilsētā Nairobi notika šaha čempionāts, kurā sieviešu turnīrā piedalījās kāds maskējies kungs. Viņa identitāti organizatori gan atklāja un patrieca no turnīra. Spēlētājs atzinās krāpniecībā un norādīja, ka to darījis tieši finansiālu problēmu nomākts.

Spēlētājs turnīram bija reģistrējies ar vārdu Milisenta Avūra, tomēr rīkotājiem radās aizdomas, jo šis cilvēks izcīnīja uzvaras pār augsta ranga pretiniecēm - kādreizējo Kenijas čempioni Gloriju Džumbu un Ugandas vadošo šahisti Ampairu Šakiru.

Lai slēptu savu identitāti, viltvārdis katru dienu nēsāja nikābu, kas nosedza teju visu ķermeni, izņemot acis, uz kurām spēlētājs bija uzvilcis saulesbrilles. Reģistrējoties čempionātam, šī "šahiste" neteica ne vārda un savu vārdu, uzvārdu norādīja uzrakstītu uz papīra.

Tiesa, organizatori sākumā esot novērojuši šo situāciju, jo ņēma vērā, ka viņiem varētu būt darīšana ar ortodoksālu musulmanu sievieti. Laika gaitā citi spēlētāji un arī tiesneši novēroja, ka krāpnieks pārvietojas savādā stilā un nēsā kurpes, kādas parasti velk vīrieši.

Foto: Chess Kenia

Pēc ceturtās kārtas rīkotāji beidzot ieaicināja spēlētāju privātā telpā, prasot personu apliecinošus dokumentus. Tobrīd izrādījās, ka viltvārdis ir universitātes students un atzinās izdarītajā. "Iemesls tam ir finansiālās problēmas. Es ļoti nožēloju savu rīcību un esmu gatavs samierināties ar sekām," vēstulē rakstīja vārdā nenosauktais spēlētājs.

Kenijas čempionātam kopējais balvu fonds bija 42 000 ASV dolāru, bet dāmu turnīrā pirmā vieta ieguva nepilnus 4000 dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!