Foto: Publicitātes foto
"Dateks" Latvijas esporta virslīgā komandas sasniegušas ekvatoru un sākas izšķirošās cīņas par iekļūšanu finālturnīrā, kas notiks "hyperwrld" datoru klubā un kurā labākās komandas sadalīs 1200 eiro lielo balvu fondu.

Spēlētāju maiņas un tehniskais zaudējums

Trešās kārtas pirmajā duelī komandas tikās "Nuke" laukumā, drošu uzvaru ar 13:8 svinot "sunshine!". Šajā spēlē "EC BANGA" rindās izcili nospēlēja maiņas spēlētājs Nikijs "nisker" Riekstiņš, bet ar to nepietika, lai tiktu pie uzvaras. Vakara otrajā spēlē (tika izspēlēta "Mirage" karte) "hypewrld" ar tādu pašu rezultātu 13:8 uzvarēja "NOXA", kas joprojām šajā sezonā cer tikt pie pirmās uzvaras. Trešajā spēlē "Anubis" laukumā tikās "HAVENs" un "EC LIVONIA", pārliecinošu uzvaru ar 13:4 svinot "HAVENs", bet pretiniekus no sagrāves neglāba Ričarda Ivara "machy" Ulduķa izrautie raundi. Toties pēdējā spēle netika izspēlēta, un komandai "GARAZA" piešķirot tehnisko uzvar ar 5:0, jo "SkinLordz" uzsāka spēli ar nepieteiktu maiņas spēlētāju.

Neilgi pēc 3. kārtas noslēguma "EC BANGA" spēlētājs Mikus "mikeyys" Bērziņš paziņoja komandai par to, ka viņš ir sazinājies ar "EC LIVONIA" un ir ticis pieņemts viņu sastāvā. Tas nozīmē, ka "EC LIVONIA" spēlētājs "hexoq" tiek mainīts uz "EC BANGA" sastāvu. "EC BANGA" komanda vēl nav ziņojusi par to, vai viņš būs maiņas spēlētājs vai pamatsastāva spēlētājs.

Kā otro spēlētāju maiņu turnīra rīkotājiem pieteica "NOXA" komanda – maiņas spēlētājs Niks "Choice" Bartkevičs pārvietots uz pamatsastāvu, bet Dāvis "zenqju" Cibiņš kļuvis par maiņas spēlētāju.

Līderu duets

Pagājušajā nedēļā ceturtās kārtas cīņas sākās ar "Vertigo" spēļu laukumu, kurā aci pret aci tikās "GARAZA" un "EC LIVONIA". "GARAZA" apliecināja savas ambīcijas uz titulu, gūstot ceturto uzvaru ar 13:7. Tiesa, mazs prieks arī "EC LIVONIA", kuras spēlētājs Kārlis "karlos" Ķiršakmens saņēma visaugstāko individuālo spēli. Otrajā spēlē "Anubis" laukumā "NOXA" un "EC BANGA" parādīja aizraujošu dueli – abas bija pelnījušas uzvaru, tomēr ar 13:8 pārāki bija "BANGA" spēlētāji.

Trešajā spēlē uz viena spēļu laukuma tikās "sunshine!" un "HAVENs", kuras līdz savstarpējam duelim bija tikai uzvarējušas. "HAVENs" spēlē neatrada argumentus precīzajiem un agresīvajiem pretiniekiem – "sunshine!" svinēja uzvaru ar 13:6, turpinot cīņas bez zaudējumiem. Ceturtās kārtas noslēdzošajā spēlē "SkinLordz" un "hypewrld" priecēja skatītājus ar komūnas vienu no mīļākajām spēles kartēm "Inferno". Ar Roberta "frip" Poļakova un Markusa "sqreet" Gleizda aktivitātēm "hyperwrld" bija pārāki ar 13:9, svinot trešo uzvaru četrās spēlēs. s izcīnija savai komandai trešo uzvaru sezonā.

Jau otrdien, 14. novembrī, 5. kārtas ietvaros tiksies -
GARAZA - sunshine!
hypewrld - EC LIVONIA
HAVENs - EC BANGA
NOXA - SkinLordz

Šobrīd kopvērtējumā pirmās divas vietas aizņem "GARAZA" un "sunshine!" komandas, kuras nav piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu. Spēlēm līdzi var sekot twitch.tv/kleverrlv.

"Dateks" Latvijas E-sporta Virslīgas ietvaros tiekas astoņas komandas, kas līdz 28. novembrim aizvada viena apļa turnīru, spēlēm risinoties otrdiena. Četras labākās komandas 16. decembrī tiksies "hypewrld" datora klubā un cīnīsies par pirmās sezonas balvu fondu - 1200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!