Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sociālajos tīklos raisījusies diskusija, vai futbola zvaigznes argentīnietis Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu lēnām zaudē savu popularitāti. Pagājušajā nedēļā "Google" paziņoja 2023. gadā visbiežāk internetā meklētos sportistus, un Mesi un Ronaldu šogad, gluži kā pagājušogad, vairs nav sastopami meklētāko sportistu TOP10.

Meklētājprogramma "Google" nesen svinēja savu 25. dzimšanas dienu, savos sociālo tīklu kontos daloties arī ar visvairāk meklētajiem atlētiem. Savas pastāvēšanas laikā par visbiežāk meklēto sportistu tika atzīts Saūda Arābijas kluba "Al Nassr" uzbrucējs Krištianu Ronaldu, taču par spīti šim sasniegumam, šogad viņam nav izdevies ierindoties pat meklētāko sportistu TOP10.

Visvairāk "Google" meklētājā 2023. gadā tika rakstīts amerikāņu futbola Nacionālās Futbola līgas (NFL) Bufalo "Bills" pārstāvis Damars Hamlins. Otrajā vieta ierindojas Francijas izlases kapteinis un Parīzes "Saint-Germain" kapteinis Kilians Mbapē. Savukārt trešajā vietā ir cits NFL spēlētājs Treviss Kelsijs, kurš pārstāv Kanzassitijas "Chiefs" un šogad uzsāka attiecības ar populāro dziedātāju Teilori Sviftu.

Lai gan individuāli Maiami "Inter" uzbrucējs Mesi un Ronaldu nav ierindojušies meklētāko sportistu topā, 2023. gadā meklētākā sporta komanda bija tieši Mesi pārstāvētā Maiami "Inter", otrajā vietā ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers", bet trešajā vietā Ronaldu vienība "Al Nassr".

Jāpiemin gan, ka Mesi šogad saņēma "Ballon d'Or" trofeju, astoto reizi karjerā tiekot atzīts par labāko futbolistu pasaulē. Turklāt gan Mesi, gan Ronaldu pieder divi vispopulārākie konti sociālajā medijā "Instagram" – Ronaldu ir 614 miljoni sekotāju, kamēr Mesi ir 494 miljoni.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!