Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases pārliecinošajā uzvarā pār Ukrainu spēli pastiprināja visi, kas gāja laukumā, pēc spēles atzina valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Atgādinām, ka "Eurobasket 2013" otrā posma pirmajā cīņā Latvijas izlase ar rezultātu 85:51 pārspēja Ukrainu. Tā Latvijai ir pārliecinošākā uzvara Eiropas čempionātos.

"Svarīgākais bija no pirmās minūtes ļoti agresīvi spēlēt aizsardzībā un pacietīgi uzbrukumā. Pats galvenais – nedrīkstējām ļaut ukraiņiem sajust savu spēli. Viņi ir ļoti disciplinēta komanda, kurai pēc pirmās kārtas bija labākais trīspunktnieku precizitātes procents čempionātā," trenera sacīto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Treneris vienmēr var vēlēties ko vairāk, bet kopumā mums spēle izdevās. Bija dažas kritiskas situācijas, kad vajadzēja uzbrukt pēdējās sekundēs, bet metieni bija veiksmīgi, un tie vēl vairāk palielināja pārliecību. Visi, kas gāja laukumā, pastiprināja spēli. Pats galvenais, man patika, kā strādājām aizsardzībā. Vārda tiešā nozīmē – strādājām. Laba aizsardzība, puslaikā tikai viena kļūda, bet trīspunktnieki 7/15 – ar tādu spēli var daudz sasniegt. Otrajā puslaikā varbūt par daudz nomierinājāmies, kāds varbūt gribēja uzlabot statistiku, bet tā ir daļa no spēles."

"Spēle ar Ukrainas izlasi man bija tāda pati, kā ar jebkuru pretinieku – nekā personiska. Protams, divos darba gados esmu labi iepazinis ukraiņu spēlētājus, arī Artūram (Štālbergam) ir gada pieredze, tāpēc īpašu skautingu nemaz nevajadzēja," turpināja Bagatskis. "Basketbols, ko viņi spēlē, nav ļoti sarežģīts, bet, līdz ar Fratello atnākšanu viņi to dara ļoti disciplinēti. Nesasteidz uzbrukumus, cīnās aizsardzībā. Iepriekš NBA spēlējošais Kravcovs viņiem bija ļoti sakarīgs spēlētājs, bet šodien viņš neko neparādīja. Sākumā Gladirs trāpīja dažus metienus, bet tas arī viss."

"Esam pārsteiguši citus, bet ne paši sevi. Zinājām un zinām, ko varam," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

Nākamajā spēlē piektdien Latvijas pretinieki būs Francijas basketbolisti, bet Bagatskis atzina, ka šī komanda jau ir iepazīta.

" Pazīstam Francijas komandu, tās spēles stilu. Pirms diviem gadiem Šauļos spēlējām vienā grupā. Viņiem ir tas pats treneris, tiesa, varbūt kāds spēlētājs nācis klāt. Protams, franči ir favorīti, jo viņiem ir skaļāki vārdi. Bet basketbolu spēlē cilvēki, nevis vārdi," sacīja treneris.

"Delfi" ekspertu studijas pēcspēles analīze:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!