Foto: AP/Scanpix/LETA

Leģendārais kanādiešu uzbrucējs Sidnijs Krosbijs no Pitsburgas "Penguins" komandas naktī uz ceturtdienu kļuva par tikai 10. spēlētāju vēsturē, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sasniedzis 1600 gūto rezultativitātes punktu robežu.

Krosbijs ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm aizvadītajā naktī palīdzēja "Penguins" komandai savā laukumā ar 6:5 (1:3, 2:0, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēt Bufalo "Sabres".

Jau ar pirmo punktu, kas bija rezultatīva piespēle pirmajā periodā, kad Braiens Rasts vairākumā guva pirmos Pitsburgas vārtus, Krosbijs sasniedza 1600 gūtos punktus. Tādējādi kanādietis kļuvis vien par 10. hokejistu līga vēsturē, kuram kas tāds padevies. Viņš nu sakrājis 1602 punktus 1277 mačos, kas ir piektais ātrākais temps šādai rezultativitātes ražai.

Krosbijam ir visas iespējas panākt devītajā vietā esošo Džo Sakiku, kurš karjeras laikā guva 1641 punktu, bet cita "Penguins" leģenda Mario Lemjē sakrāja 1723 punktus un ir astotais. Neapšaubāms līderis gūto punktu rādītājā ir Veins Greckis (2857), kuram seko čehs Jaromirs Jāgrs (1921).

"Tas jau vien ir gods, ka esmu šādā hokejistu kompānijā," pēc mača ar "Sabres" teica Krosbijs. "Ja godīgi, par šādiem sasniegumiem pārāk daudz nedomāju."

Krosbijam šovasar apritēja 37 gadi, tā kā viņam ir visas iespējas pakāpties punktu rangā. Viņa pašreizējais līgums ar "Penguins" noslēgsies vien 2027. gadā, bet pagājušās sezonas laikā uzbrucējs sakrāja 94 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!