Foto: Ģirts Kehris

"Baltic XL/ Livonia" sestdien Upesciemā sev nodrošināja pirmo vietu Latvijas regbija XV čempionāta regulārajā sezonā, ar 48-12 (38-7) sagraujot savus principiālos pretiniekus "Miesniekus/ Ķekava". Tomēr Latvijas regbija "saldais ēdiens" jeb daudzu gadu laikā izveidojies Latvijas regbija derbijs izvērtās par farsu.

"Miesnieki/Ķekava", kas šovasar nepiedalījās Latvijas kausa izcīņā regbijā-7, spēli aizvadīja nepilnā, 14 vīru sastāvā, uz komandas soliņa neatrodoties arī trenerim.

"Ja godīgi, pirms spēles pat nesaskaitījām pretiniekus, spēles gaitā viens no rezervistiem pateica, ka viņi ir tikai 14. Neskatījāmies, kas nāk pretī, cik spēlētāji nāk pretī, jo darījām savu darbu, ko bijām ieplānojuši," pēc spēles sacīja "Baltic XL/ Livonia" galvenais treneris Mārcis Rullis.

"Livonieši" savu pārākumu apliecināja jau spēles sākumā, pirmajās 11 minūtēs veicot trīs piezemējumus un panākot 21-0, bet pirmo puslaiku noslēdzot savā labā ar 38-7. Otrajā puslaikā "Baltic XL/ Livonia" samazināja tempu, bet pie rezultāta 48-12 komandas vienojās noslēgt spēli pirms laika. Regbija sacensību nolikums pieļauj, ka spēle tiek noslēgta pirms laika bez papildus sankcijām un tiek fiksēts esošais rezultāts, ja ir aizvadīti vismaz 75% spēles laika.

Mazākumā spēles sākumā bija arī tiesnešu brigāde – pirmo puslaiku apkalpoja tikai viens sānu tiesnesis, bet otrajā puslaikā otrā malā darbojās Kārlis Sarkans. Būdams augsta līmeņa tiesnesis un esot Latvijas Regbija federācijas padomē, Sarkans nebija tiesneša ekipējumā, uzvilka komandu rezervista vesti un skraidīja gar sānu līniju basām kājām.

Abas Latvijas spēcīgākās komandas ar savstarpējo dueli šo svētdien, 28. jūlijā, sāks dalību Baltijas TOP līgā, bet augustā un septembrī paralēli Baltijas TOP līgas spēlēm risināsies arī Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles. Latvijas regbija XV čempionāta fināls plānots septembrī.

"Uz Baltijas TOP līgu gan sastāvs atšķirsies, jo nāks klāt spēlētāji, bet pamatdarbs ko strādājuši visu posmu, to arī mēģinājām realizēt šodien. Darījām to, ko mācījāmies, bet uz nākamo spēli [28. jūlijā Baldonē arī pret "Miesnieki/ Ķekava, bet jau Baltijas TOP līgas ietvaros] kaut kas pamainīsies, pievienosies arī galvenais treneris Neils Džonsons, kas ieviesīs taktiskās izmaiņas, bet mums galvenais bija ielikt to fizisko bāzi šajos mēnešos Latvijas čempionātā," par gaidāmo dalību Baltijas TOP līgā un aizvadīto Latvijas klasiku sacīja Rullis. "Čaļiem brīžos neizturēja nervi, arī par tiesāšanu, piemēram, Uvis Vasiļenko saņēma par runāšanu. Emocijas pāris epizodēs nesavaldījām. Jāpiebilst, ka zaudētājos punktos jau bija sekas epizodēm un kļūdām, kas bija izdarītas pirms tam. Ja "miesnieki" tiek piecos metros, tad viņi vienmēr ir bīstami. Tagad svarīgākais atjaunoties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!