Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas regbija-15 izlase piektdien Parīzē Pasaules kausa regbijā atklāšanas spēlē ar rezultātu 27:13 (9:8) uzvarēja Jaunzēlandi.

Pēc 40 minūtēm francūžiem bija tikai viena punkta pārsvars, turklāt otrā puslaika sākumā Marks Telea ar piezemējumu izvirzīja vadībā "All Blacks". Tuvojoties puslaika vidum, Damjēns Peno ar piezemējumu un Tomā Ramoss ar realizāciju panāca 16:13 Francijas izlases labā, turpinājumā turnīra saimniekiem tikai palielinot pārsvaru.


Ramoss uzvarētājiem izcēlās ar 17 punktiem, izpildot precīzus piecus soda sitienus un vienu realizāciju. Jaunzēlandei desmit punktus ar diviem piezemējumiem guva Telea, kurš jau otrajā minūtē nogādāja bumbu ieskaites zonā.

A apakšgrupā spēlēs arī Itālija, Namībija un Urugvaja.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisināsies deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visas astoņas ceturtdaļfinālistes un katras grupas trešo vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trīs reizēm čempionu kausu, kas nosaukta Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!