Foto: AP/Scanpix

Viena no titulētākajām Lielbritānijas olimpietēm Šarlote Dižardēna, kura piedalās jāšanas sporta iejādes sacensībās, atsaukusi savu dalību no Parīzes olimpiskajām spēlēm pēc tam, kad pret viņu sākta izmeklēšanu par nepiedienīgu uzvedību, kas fiksēts video ierakstā, vēsta BBC.

Dižardēna savā karjerā izcīnījusi sešas olimpiskās medaļas iejādē, un viņa atklāja, ka pret viņu tiek veikta Starptautiskā Jāšanas sporta federācijas (FEI) izmeklēšana. Kamēr tā norit, viņa izstāsies no visām sacensībām. Pret 39 gadus veco sportisti izmeklēšanu veic arī Lielbritānijas Jātnieku federācija un iejādes federācija.

Dižardēna savā paziņojumā vēstīja, ka viņas darbības esot nofilmētas pirms četriem gadiem un ka viņa esot sagrauta, ka visus pievīlusi.

"Notikušais bija pilnīgi neatbilstošs manam raksturam un neatspoguļo to, kā es apmācu savus zirgus vai trenēju savus audzēkņus, tomēr tam nav attaisnojuma," viņa vēstīja savā paziņojumā. "Man ir liels kauns, un tajā brīdī man vajadzēja rādīt labāku piemēru."

BBC vēsta, ka šobrīd medija žurnālisti nav redzējuši šo video un neesot skaidrs, kāda ir izmeklēšanas būtība.

Dižardēna 2012. gada Londonas spēlēs izcīnīja zelta medaļas komandas un individuālajās sacensībās, bet pēc četriem gadiem Rio tika pie individuāla zelta un komandas sudraba. Vēl divas bronzas medaļas viņa izcīnīja Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Dižardēna arī šoreiz bija pieteikta gan individuālajā iejādes, gan komandu sacensībās. Viņai bija nepieciešama vēl viena medaļa, lai kļūtu par vistitulētāko britu olimpieti starp sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!