Foto: Gata Pabērza kolāža

Pieci olimpiskie apļi, pieci olimpiskie raksti – visām gaumēm. Un, lai nebūtu pavisam vienveidīga ēdienkarte – piedevām kāds stāsts par Rīgas "Dinamo". Citiem vārdiem, MVP pagājušajā nedēļā ieturēja līniju, kas sportā patlaban dominē teju ikvienā pasaules nostūrī, vienlaikus nepiemirstot par pašmāju aktualitātēm, kas sešas stundas uz rietumiem no Tokijas.

'Vienā dienā izcīnīt zelta medaļu un pārgulēt ar seksīgāko čali'. Olimpiskā ciemata noslēpumi

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Gados jauni, veselīgi vīrieši un sievietes, kas iemesti pavisam citādos apstākļos un vidē, kur nav uzmācīgu, visu redzošu žurnālistu vai pārāk gādīgu vecāku..." Kas notiek olimpiskajā ciematā, tas paliek olimpiskajā ciematā, vēsta noruna, taču... Mēli aiz zobiem spēj noturēt ne visi.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Viņi dejoja (sportoja) vienu vasaru

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Miljardi ir iztērēti, dīvainais vīruss nav atkāpies, puse no Japānas šo pasākumu negrib, otra puse – nevēlas... Pāri paliek misijas apziņa, ka ir tādi pieci apļi un televīzijas tiesības." Armands šoreiz par lielo sporta vasaru un to, kas tad būs pēc tam...

Lasīt vairāk

Jo labāk viņš spēlēja, jo vairāk viņu ienīda. Kas bija oriģinālās 'Dream Team' 12. spēlētājs?

Foto: DELFI

"Viņš ir viens no desmit labākajiem spēlētājiem, kāds jebkad spēlējis koledžas basketbolu un visu laiku lielākais pakaļa Nr.1." Pārāk priviliģēts. Pārāk izskatīgs. Pārāk stiprs. Pārāk garš. Pārāk lecīgs. Pārāk pazemojošs. Pārāk balts. Pārāk nejauks. Šādu "pārāk" saraksts ir tikpat garš kā viņa 211 centimetrus garais augums. Kristians Leitners bija vienīgais spēlētājs ne no basketbola Olimpa dievu kastas, kas spēlēja 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu ASV izlasē, un jau pāris mēnešus vēlāk – Gundara Vētras komandas biedrs Minesotas klubā.

Lasīt vairāk

Tajā pašā piecu apļu tēmā viņedēļ ieskicējām olimpiskā tenisa turnīra dīvaino specifiku, paredzot tajā abām Latvijas spēlētājām Jeļenai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai ne tās spožākās sekmes (kas diemžēl arī piepildījās...), kā arī Tokijas spēļu atklāšanas priekšvakarā apkopojām amizantos pārpratumus un dažkārt pat visai baisos starpgadījumus (jo kuram gan patiktu vērot degošus miera baložus virs stadiona...), kas šajā globālajā ceremonijā atgadījušies viņu priekšgājējiem. Dzīve nav apstājusies arī ārpus Japānas, un sāk brubuļot... Latvijas hokejā. Boba Hārtlija drīzās atvadas MVP paredzēja jau uzreiz pēc nesenā pasaules čempionāta, bet šoreiz vairāk par Rīgas "Dinamo" un 13. leģionāriem, kas šosezon mēģinās mainīt šās skumīgās komandas likteni.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamnedēļ iepazīstināsim ar igauni, kas nonācis tuvāk F-1, nekā jebkurš baltietis jebkad to spējis, pētīsim, kādu faktoru iespaidā daudz produktīvāk sākusi darboties saikne – Latvijas hokejs un ASV studentu līga –, Tokijas spēļu noskaņās pastāstīsim stāstu par pēctecību kādā Latvijas sporta žurnālistu ģimenē, atlētiem, kas pamanījušies savā kolekcijā ierakstīt gan ziemas, gan vasaras spēles, kā arī kādu patiesi fenomenālu dāmu, kas gatavojas startam jau savās astotajās spēlēs sporta veidā, kurā ierasti konkurēt spēj vien jaunas meitenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!