Foto: Euro 2024

Spānijas vīriešu futbola izlases pussargs Rodri Ernandess atzīts par 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīra ("Euro 2024") labāko spēlētāju.

Spānijas vīriešu futbola izlase svētdien Berlīnes olimpiskajā stadionā nodrošināja savu ceturto Eiropas čempiones titulu, finālspēlē ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspējot Angliju.

28 gadus vecais Rodri finālspēlē spēlēja tikai pirmajā puslaikā, ceļgala traumas dēļ tiekot nomainīts. Mančestras "City" futbolists spēlēja lielu lomu Spānijas izlases iepriekšējās uzvarās izslēgšanas turnīrā pār Vāciju un Franciju.

Rodri spēlēja sešās no septiņām "Euro 2024" spēlēm, veidojot Spānijas izlases centra pussargu duetu ar Fabianu Ruisu. Viņš šajā turnīrā guva vienus vārtus, izceļoties ar precīzu sitienu pret Gruziju. Rodri piespēles šajā turnīrā izdarīja ar teju 93% precizitāti.

Par labāko jauno futbolistu nosauca 17 gadus veco Laminu Jamalu, kurš "Euro 2024" guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Vienu no piespēlēm viņš veica arī finālā, palīdzot Niko Viljamsam gūt mača pirmos vārtus.

Ar četrām zelta medaļām Spānija kļuvusi par titulētāko izlasi Eiropas čempionātā. Iepriekš tā rekordistes godu dalīja ar Vāciju. Spānijas izlase par Eiropas čempioni kronēta arī 1964., 2008. un 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!