Fоtо: Publicitātes attēli (EBU)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 25. kārtas svētdienas spēļu favorītes "Riga", "Valmiera" un "Auda" izcīnīja uzvaras.

Turnīra līdervienība "Riga" viesos ar rezultātu 5:1 (2:1) pārspēja pastarīti Salaspils "Super Nova".

"Riga" komandā pa diviem vārtiem guva Marko Regža un Antoni Kontrerass, bet vienus iesita Brians Penja. Salaspiliešiem vārtus guva Dani Tons.

Mača 12.minūtē pēc teicamas saspēles viesus vadībā izvirzīja Regža, puslaika vidū mājinieki vienus vārtus atguva, bet 40.minūtē Penja atjaunoja "Riga" komandai vadību. Mača 61.minūtē Regža bija precīzs no tuvas distances un 82.minūtē latvietis atdeva piespēli Kontrerasam viņa gūtajos vārtos. Trīs minūtes vēlāk kostarikānis izcēlās vēlreiz, panākdams 5:1.

Savukārt valsts čempione "Valmiera" mājās ar 2:1 (0:1) pārspēja "Metta" futbolistus.

Valmieriešiem vārtus guva Alvis Jaunzems un Leo Gaušu, bet rīdziniekiem - Mikus Vasiļevskis.

Mājinieki puslaika pārtraukumā devās iedzinējos, jo 44.minūtē Vasiļevskis meistarīgi izkārtoja sev sitienu no distances un panāca 1:0 viesu labā. 62.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Jaunzems, kurš pāris minūtes vēlāk nokārtoja arī otro vārtu guvumu, jo pēc viņa centrējuma izcēlās nule kā uz maiņu nākušais Gaušu.

Tikmēr "Auda" Rīgā ar rezultātu 3:0 (2:0) uzvarēja "Jelgavu".

"Audas" labā divus vārtus guva Manjumovs Ačols, bet vienreiz izcēlās Niko Bretšnaiders.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēlēs 24.minūtē, kad Ačols aiz soda laukuma robežas izpildīja zemu sitienu, bumbai nonākot vārtos. Pēc 11 minūtēm, asistējot Aleksejam Saveļjevam, soda laukumā ieskrēja Bretšnaiders, kurš ar spēcīgu sitienu panāca 2:0.

Spēles 64.minūtē Ačols pēc stūra sitiena guva trešos vārtus "Audas" labā.

Vēl šodien Salaspils stadionā tiksies "Riga" un Salaspils "Super Nova", bet Jāņa Daliņa stadionā "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Metta" futbolistiem.

Sestdien 25.kārtas pirmajā mačā "Liepāja" ar 2:1 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu. Otrdien kārtas noslēdzošajā spēlē "Daugavpils" savā laukumā duelēsies ar RFS.

Turnīra tabulas līdere ar 64 punktiem 254 spēles ir "Riga", kurai seko RFS ar 58 punktiem 24 mačos. 37 punktus guvusi "Valmiera", 36 punktus sakrājusi "Liepāja", bet 35 punkti ir "Audai". "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 26 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 23 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !