Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Viena no Latvijas basketbola izlases pretiniecēm Pasaules kausa izcīņā Kanāda trešdien aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli pirms finālturnīra un ar rezultātu 86:81 izbraukumā piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Kanādas izlase šajā mačā spēlēja bez viena no saviem potenciālajiem līderiem Džamala Mareja, kurš ar Denveras "Nuggets" aizvadītajā sezonā kļuva par NBA čempionu. Viņa dalība Pasaules kausā joprojām ir neskaidra.

Kanādas basketbolistiem spēles sākums bija lēnīgs, un viņi diezgan ātri nonāca iedzinējos ar 17 punktu deficītu (10:27). Otrajā ceturtdaļā Vācijas pārsvars trīs reizes bija pat 18 punktus liels, līdz puslaika pārtraukumā vācieši devās ar rezultātu 50:34. Otro puslaiku Kanāda iesāka ar 13 punktu izrāvienu, tomēr vācieši atjaunoja nedaudz drošāku pārsvaru. Noslēdzošajā ceturtdaļā Kanāda spēles gaitu izlīdzināja un pēdējā minūtē panāca neizšķirtu rezultātu 79:79. Vācieši gan spēja atbildēt ar piecu punktu izrāvienu, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

Kanādas izlasē 14 punktus guva Lū Dorts, 12 punktu Ardžejs Berets, bet pa punktiem guva Kellijs Oliniks un Nikeils Aleksandrs-Volkers. Komandas spožākā zvaigzne Šejs Gildžess-Aleksandrs izcēlās ar astoņiem punktiem.

Vācijas izlasē ar 18 punktiem atzīmējās Francs Vāgners, kurš pamatlaika pēdējā minūtē realizēja uzvaru nesošo tālmetienu, 17 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles bija Danielam Taisam, bet 16+7+8 šajās ailēs sakrāja Deniss Šrēders.

Kanādas izlase pārbaudes spēlēs vēl divas reizes tiksies ar Vācijas un Spānijas valstsvienībām.

Kanādas valstsvienība būs Latvijas izlases trešā pretiniece Pasaules kausa izcīņas grupu turnīrā.

Savukārt Francija trešdien pārbaudes mačā Orleānā uzvarēja Lietuvu ar rezultātu 90:72.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Geršons Jabusele, 14 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Rūdijam Gobēram, bet 13 punktus guva, astoņas rezultatīvas piespēles atdeva un astoņas piezīmes izprovocēja Nando de Kolo. Lietuvas izlasē 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Mindaugam Kuzminskam, kamēr 12 punktus iemeta Igns Brazdeiķis.

Francūžiem šoreiz nevarēja palīdzēt Evans Furnjē, kurš pirmdien pārbaudes mačā ar Venecuēlu nedaudz sastiepa potīti.

Piektdien abas izlases aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču, tiekoties Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!