Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Pasaules kausa finālturnīrā Kanāda svētdien Hamburgā pārbaudes turnīra finālā pārspēja Vāciju.

Kanādieši bija pārāki papildlaikā ar rezultātu 113:112 (20:26, 25:23, 33:38, 23:14, 12:11).

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, Kanāda bija iedzinējos ar 96:101, taču Rovens Berets vispirms atzīmējās ar trīspunktu gājienu, bet pēc tam ar precīzu metienu desmit sekundes pirms finālsvilpes panāca 101:101. Papildlaikā kanādiešus līdz uzvarai aizveda Berets un Šejs Žilžess-Aleksandrs, kā arī Kellijs Oliniks, kurš pēdējās sekundēs bloķēja Morica Vāgnera metienu.

Berets maču noslēdza ar 31 punktu, Žilžess-Aleksandrs guva 25 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts bija Olinikam.

Vācijas izlasē rezultatīvākais ar 26 punktiem un astoņām piespēlēm bija Deniss Šrēders, 18 punktus, sešas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles sakrāja Francs Vāgners, bet 16 punkti bija Danielam Taisam.

Sestdien pusfinālos Kanāda ar 107:76 uzvarēja Jaunzēlandi, bet Vācija ar 107:58 guva virsroku pār Ķīnu.

Nākamnedēļ Kanādai Spānijas pilsētā Granadā iecerēti mači ar Spāniju un Dominikānas Republiku, un šajās spēlēs Kanādas izlases rindas, iespējams, papildinās NBA čempions Džamals Marejs.

Kanādas un Latvijas pretinieki apakšgrupas spēlēs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā būs arī Francija un Libāna.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!