Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases sastāvs Pasaules kausa izcīņas finālturnīram vēl tiek slīpēts, bet savās mājās aizvadītajās četrās pārbaudes spēlēs iezīmējās, ka Rolands Šmits varētu būt šī valstsvienības modeļa uzbrukuma līderis. Pats basketbolists šādai lomai ir gatavs, tomēr līdz šim komanda bijusi bīstama ar to, ka nevarēja prognozēt, kurš "izšaus" nākamais.

Tas nozīmē, ka Latvijas līdzjutēji "uz papīra" spēcīgāko valstsvienības sastāvu Pasaules kausā neredzēs. Droši var apgalvot, ka komanda savā sastāva zenītā bija tieši pirms gada, kad Pasaules kausa kvalifikācijā tikās ar Turciju un Lielbritāniju.

"Pēc Kristapa izkrišanas panika vairāk bija apkārt," podkāstā "Ūdenszeļļi" sacīja Lomažs, kurš vēl kādu laiku saglabāja intrigu par iespējamo atlabšanu līdz Pasaules kausam. "Komandā reakcija bija pilnīga nulle."

Šmits jau iepriekšējā vasarā, spēlējot kopā ar Porziņģi, bija svarīgs spēlētājs komandā, bet liepājnieka prombūtnē šajā sagatavošanās posmā viņš bijis teicams spēlētājs uzbrukumā. Spēlē pret Zviedriju viņam 17 gūti punkti, pret Gruziju 10 gūti punkti, pret Dominikānas Republiku – deviņi punkti pirmajā puslaikā, bet pret Somiju – 21 punkts. Turklāt šajos mačos viņš kopā aizmetis garām tikai deviņus metienus no spēles.

"Redzēs," par to vai viņš būs komandas uzbrukuma līderis Pasaules kausā pēc mača pret Somiju teica Šmits

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!